„Седмица на патрона” отбеляза ОУ „Васил Левски”, село Беглеж – снимки

17.02.2023 17:09

По случай 150 години от гибелта на Апостола седмицата започна с поредица от мероприятия за отбелязване на повода с ученици от Основно Училище Васил Левски

Начало на седмицата учениците от начален етап изработиха малки книжки за Васил Левски. Участваха в училищен конкурс за рисунка, като най-добрите бяха отличени с грамоти и поощрителни награди.

На 16 февруари се проведе урок по родолюбие. По покана на Светослав Георгиев – директор на училището пред учениците в ролята на Левски и Ботев застана д-р Искрен Красимиров – създател на „Незабравимата България“. Той представи кратък филм за Апостола и разказа интересни факти за великите българи, жертвали живота си за свободата на родината. Посещението му е свързано с проект „Културните институции като образователна среда“ и има за цел да възпитава в любов към род и родина, почит и уважение към делата на нашите герои и да може всеки от тях да открие своя идеал за родолюбие.

След урока по родолюбие учениците от начален и прогимназиален етап участваха в рецитал посветен на Васил Левски. Учениците взеха и участие в инициативата „150 УРОКА ЗА ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ на СУ „Васил Левски“, град Калово.

 

Днес, 17 февруари, по повод организирано мероприятие от СУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Пловдив, учениците ни участваха с едновременно рецитиране с учениците от всички училища в страната и българските училища в чужбина на Ботевото стихотворение „Обесването на Васил Левски“ и тържествен час на класа, посветен на неговия живот и дело.

Това информират от ОУ „Васил Левски“, село Беглеж.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: