Ученици и учители от ПГХВТ „Луи Пастьор” почетоха паметта на Васил Левски

17.02.2023 14:43

За поредна година ПГХВТ „Луи Пастьор” откликва на Националната инициатива за отбелязване на 150 години от гибелта на Апостола на Свободата Васил Левски.

Дияна Илиева, учител по История и цивилизация и Гражданско образование, представи поразяващата личностната характеристика на Апостола като Човек с колосална духовна енергия, безгранична всеотдайност и пълна готовност за саможертва в името на святото дело, с бликащо родолюбие, желязна воля и твърд характер, изключителна психическа и физическа издръжливост, почтеност, скромност и интелигентност.

Всички ученици и учители от гимназията се включиха в мероприятието с убеждението, че заветите на Левски и  неговите идеали за чиста и свята република, за равенство и братство, за любов към родината, важат в пълна сила и днес. Те станаха съпричастни към рецитирането на Боевото стихотворение „Обесването на  Васил Левски” от Николай Илиев и Юлиян Василев, ученици от XII “a” клас, и почитайки Апостола на Свободата, в сърцата си запазиха значимостта на неговото дело – безсмъртие, величие и слава.

Информация и снимки: ПГХВТ „Луи Пастьор”

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: