Директорът на ИДГ „Надежда“ с голяма награда от образователното министерство

01.11.2022 18:00

За да има познания, човек трябва да има упорство и талант. Но за да дадеш това познание на други, да ги накараш те да постигнат резултати, да ти повярват, трябват сърце и отдаденост на професията. Виждам, че ние сме обучили, благодарение на предходни будители, учители, които движат българската образователна система към добро бъдеще.

С тези думи министърът на образованието и науката проф. Сашо Пенов приветства носителите на наградата „Константин Величков”, която ежегодно се връчва по случай Деня на народните будители. Наградата се дава за принос в работата с ученици с изявени дарби, с деца и ученици с проблемно поведение, за развитието на способностите и компетентностите в областта на науките, технологиите, изкуствата, спорта, глобалното, гражданското и здравното образование, в придобиване на умения за лидерство и за използване на музеите за образователна среда.

Директорът на иновативната ДГ „Надежда“ в Плевен Людмила Лечева-Стефанова бе отличена за лидерски умения за работа в екип, който създава нагласи, мотивация и условия в разработването и прилагането на иновативни модели и практики. ДГ „Надежда“ е част от професионалната мрежа на детските градини и педагогическите специалисти от област Плевен, които работят по педагогическата практика „Утринна приказка“. Тя се изразява в четене на приказки от родители в началото на всеки ден във всяка група. Г-жа Стефанова е автор и съавтор на поредица от практико-приложни видеопрактики и презентации, представени и споделени в областни и национални работни срещи и обучения. Децата на вокалната група към детската градина от 2019 г. са трикратни лауреати на международен конкурс за вокална и инструментална група „Звукът на времето“, който се провежда в гр. Велико Търново, печелят награди и в конкурси за детска рисунка.

Това информират от Министерство на образованието и науката.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: