Със „Спортно-музикален празник на надеждата“ приключи проект „Да спортуваме заедно, макар и различни“

18.08.2022 15:53

Със „Спортно-музикален празник на надеждата“ приключи проект „Да спортуваме заедно, макар и различни“, реализиран от СПОРТНА УЧЕНИЧЕСКА ШКОЛА – Плевен. Проектът се финансира от ЦЕНТЪР ЗА ОБРАЗОВАТЕЛНА ИНТЕГРАЦИЯ НА ДЕЦАТА И УЧЕНИЦИТЕ ОТ   ЕТНИЧЕСКИТЕ МАЛЦИНСТВА и се изпълни през периода октомври 2021 – юли 2022 г. на територията на УСШ Плевен и с. Буковлък.

В рамките на проекта се създадоха три спортни клуба : по тенис, футбол и баскетбол, с участието на деца и ученици от националното мнозинство и  етническото малцинство от 5-7 клас, живеещи в селата на община Плевен,  на които им предстои да продължат своето образование в големия град и да се срещнат с предизвикателствата му- нощни заведения, алкохол, наркотици, хазарт.

 

В проектните дейности бяха привлечени и родителите на децата, с цел тяхното приобщаване и социална интеграция, повече съпричастност и в знак на уважение и почит на мултикултирните различия. В края на проекта, на 29.07.2022 г.,  се проведе  кръгла маса, в която участниците споделиха своите впечатления, придобитите знания и умения, направиха  предложения за въвеждане на извънкласни спортни занимания на децата, живеещи в селата, за оползотворяване на свободното им време и възпитание на дисциплина, толерантност и етнокултура. Проведе се  Спортно-музикален празник на Надеждата с участието на участниците от спортните клубове в проекта.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: