Започнаха проявите, посветени на празника на град Левски – 18 юли    

17.07.2022 16:28

Град Левски чества 185 години от рождението на Васил Левски и 77 години от обявяването на Левски за град .

Проявите, посветени на празника, започнаха на 16 юли /събота/ с Открит турнир по тенис на корт за наградата на кмета на Община Левски на Общински спортен  комплекс – Левски, организиран от Общински тенис клуб „Левски-2019″.

Турнирът се провежда в два дни – на 16 и 17 юли. В него участват 8 състезатели . Според предварителния регламент право на участие имат аматьори, мъже без ограничения за възраст.

Тенис клубът в Левски тепърва навлиза в този спорт, но целта и желанието на клуба е да привлече повече деца, за да научат този спорт, коментира председателят  Светозар Георгиев.

Провеждането на тенис турнира в рамките на проявите, посветени на празника на град Левски, с подкрепата на кмета на Община Левски, ще се отрази много положително, защото добива популярност и вече има много поддръжници, отбеляза Любомир Личков.

Главен съдия е известният журналист Явор Цаков, който е председател на тенис клуб „Левски – София”. Осигурен е награден фонд за първо, второ и трето място, научаваме от организаторите.

Финалът на Открития турнир по тенис на корт за наградата на кмета на Община Левски ще бъде днес  в 18.00ч., а награждаването в 19.30ч. на Общински спортен  комплекс-Левски.

И IV кръг от Държавен шампионат по автомоделизъм за електромодели – квалификации, започна вчера, на 16 юли, на спортните площадки в ОУ „Максим Горки“.

Автомоделен клуб – Левски има над 20 годишна история. С подкрепата на Община Левски и родителите през годините клубът развива интереса на децата към автомоделизма . Запален в детството, той може да доведе до постигане на върхове и дори да стане професия, убеден е ръководителят Пламен Пенчев.

Автомоделен клуб – Левски за поредна година доказа това с участието на

Мартин Мирчев в Републиканския  шампионат във Враца с детски електромобил  и класиран на второ място.

В  IV кръг на Държавен шампионат по автомоделизъм за електромодели в Левски в двата дни участваха 15 състезатели от отбори в София, Русе, Враца и Левски.

Днес бяха и финалите и награждаването за постиженията на участниците в IV кръг от Държавен шампионат по автомоделизъм за електромодели .

Председателят на българската федерация по автомоделен спорт Дамян Петров благодари за труда на местния автомоделен клуб и на ръководителя Пламен Пенчев за добрата организация и възможността за провеждане на състезанието за втора година. По предварителните заявки е трябвало да има повече участници, но натовареността с участията в международни състезания е вероятната причина да не дойдат всички.

В различните категории бяха отличени с медали и грамоти класиралите се на първите три места, като специално внимание беше отделено на децата, бъдещи състезатели. Да се утвърждава традицията, защото развива новата технологичната мисъл и това са бъдещите инженери, пожела Дамян Петров, като отбеляза успехите  и интереса към този спорт по света.

На 16 юли ,в събота  се проведе  и Състезание по плуване  на  Общински плувен комплекс-Левски  с 22 участници в пет възрастови групи от 8 до 18 години  и категория мъже. Грамоти и награди на отличените  връчи зам .кметът на Община Левски Кольо Домеников. Забавно лятно плуване, игри и награди, осигурени от  МКБППМН –Левски, белязаха с настроение този ден.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: