Футболна академия 2022г. в град Левски

04.07.2022 15:45

На 2 юли се проведе турнир по футбол за деца от 6 до 12 години, участници във Футболна академия, която е част от Лятна ваканционна програма – 2022г. на Община Левски, със съдействието и организацията  на МКБППМН – Левски. Футболната академия събра над 50 деца от град Левски, от селата на общината, както и деца, които са дошли от големите градове за лятната ваканция в Левски.

Според възрастовата им група, децата бяха разделени на Футбол 5 с треньор Ивайло Раденцов и  Футбол 7 и Футбол  9 с треньор Тоньо Петров.

През целия месец юни на Градския стадион в Левски се вихреха футболни страсти. Придобитите знания и умения малките футболисти показаха във футболния турнир. Събитието нямаше състезателен характер, а желание чрез спорта да се възпитават в подрастващите морални и волеви качества. Емоциите на стадиона не стихнаха. Напиращи сълзи в очите за пропуснато или спасено голово положение до викове от радост при попадение на топката в противниковата врата. За финал, футболните страсти бяха охладени с водни забавления и игри на градския басейн, където малките футболисти бяха почерпени за доброто си представяне на терена.

Искам да изкажа благодарност на Красимир Станчев и Христо Борисов за  подкрепата, като съдии на турнира и на Ирена Георгиева за оказания медицински надзор.

Ваня Дочева, секретар на МКБППМН

 

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: