Седмица с много инициативи в ДГ “Калина“ 

22.04.2022 7:18

Една седмица – три празника – „Походът на книгите“ , Велики четвъртък и Денят на Земята. Децата от ПГ „Приказен свят“ при ДГ “Калина“  се включиха с  поредните инициативи в национални  кампании:

„Похода на книгите“ премина с маратон на четенето в периода от 2 април – Международен ден на детската книга до 23 април – Световен ден на книгата и авторското право. Мисията на „Походът на книгите” е да стимулира интереса на децата към четенето, както и да работи за обществената информираност относно ранното детско четене. Маратонът на четене е под мотото “Опознай Пролетните празници и ги обикни!“. Гост на децата бе г-жа Виолета Златева – учител в ДГ „Щастливо детство“ гр.Плевен с „Приказка за цветята“, в която разкри на децата легендите за цветята зюмбюл, фрезия, нарцис, момина сълза, ралица, люляк, божур лилия, хризантема, роза, лале и теменужка. Освен обогатяване представите на децата за начина на живот на цветята, те имаха удоволствието да оцветят картинка на любимото си цвете, които им подари г-жа Златева, да се насладят на лазарската носия, събрала в себе си цветовете на цветята, с която е облечена, и да се докоснат до старите български традиции на Лазаровден и Цветница, на Великден и Гергьовден. Децата поднесоха подарък на г-жа Златева книжка за спомен.

Децата, съвместно със своите родители, на Велики четвъртък спазиха традицията и боядисаха яйца с багрите на любимите цветове, а подредената изложба заприлича на градинка от пролетни цветя. От хартия си изработиха великденски зайци и пиленца.

Денят на Земята отбелязахме с презентация за опазване на планетата Земя, изобразителна дейност на тема „Ние ще се грижим за теб, мила Земя”  и „ Семейството на Земята през детските очи”, с които те изразиха своето отношение, загриженост и отговорност към околната среда, от която са част и те. Във двора на детската градина засадихме разсад от ехинацея, за която ще полагат необходимите грижи.

Когато имаме обща цел – да се грижим за планетата Земя и нейното население, когато четем заедно, изграждаме нови светове за децата. Когато сме  заедно, създаваме мостове помежду си. Когато правим нещата заедно, растем заедно.

Скъпи родители, децата и екипът на група “Приказен свят” Ви пожелават весели Великденски празници, изпълнени с много радост и щастие! Нека има Мир и Любов в сърцата ви!

ДГ „Калина“ Плевен

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: