ДГ „ Калина” и РЦППО – Плевен реализираха проект „ Аз избирам доброто“

21.04.2022 16:03

На 21 април, във връзка с Деня на отворените врати, в четвърта възрастова група „ Мечо Пух”, с учителката Лили Русанова и психоложката Силвия Николова от РЦППО – Плевен се проведе приказко-терапия „ Аз избирам доброто”.

Децата се потопиха във вълшебния свят на приказките. Чрез забавни игри, разпознаваха добрите и лошите постъпки на героите, откриваха ситуации, илюстриращи прояви на съчувствие, помощ, обич и уважение към личността на другите. Измисления свят на приказките прекодира представите и образите от жизнената реалност и отведе малчуганите в света на фантазно-невероятното, където доброто винаги господства.

На децата бяха посочени  различни модели за разрешаване на конфликти между приказни герои и бяха  стимулирани за развиване на умения да ги прилагат при общуване с връстниците си в детската градина. Художественото слово като отражение на действителността, помогна на децата да опознаят взаимоотношенията между хората и техните постъпки, възпита морални и естетически чувства у тях, съобщават от учебното заведение.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: