„ Походът на книгите” В ДГ „ Калина”

13.04.2022 18:53

Детска градина „ Калина“ в Плевен се включи в  инициатива „Походът на книгите“, която се провежда от 2 до 23 април. Това е национална кампания, чиято начална дата съвпада с рождения ден на автора на детски приказки Ханс Кристиан Андерсен и е обявена за Международен ден на детската книга.

С голяма любознателност, децата се потопиха в писателския кът, отрупан с много книги и пишещи пера от птици. В създалата се задушевна обстановка малчуганите спокойно питаха писателя – разказвач на приказки, как се пишат приказки, къде живеят техните герои, като по детски наивно споделяха своите вълнения от прочетените приказки. Разгледаха библиотеката и трепетно разлистваха тайнствените листи на пъстрите книжки, отрупани с цветни картини и букви, с които децата  могат да пътуват сред мечти, фантазии и магични приказни истории.

Интересът към тайните вълшебства на народните приказки, беше възнаграден от артистите от театър „Златното ключе”, които представиха пред въодушевената публика чудната история на тримата братя и златната ябълка, с помощта на своите приятели- куклите. Това докосване до изкуството, усещането за живия актьор, моментът, в който куклата оживява пред очите, цялото това приказно вълшебство накара публиката с бурни аплодисменти да изрази своя възторг от новата вълнуваща история. Защото Книгата е приятел, който ще ни съпътства през целия ни живот, ще ни подкрепя и ще преживяваме незабравими моменти заедно.

Информация и снимки: ДГ „Калина“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: