Поредните шофьори, управлявали автомобилите си след употреба на алкохол или наркотици, засечени в Плевенско

28.02.2022 9:36

Поредните шофьори, управлявали автомобилите си след употреба на алкохол или наркотици, са засечени в Плевенско, информират от Пресцентъра на ОДМВР.

Шофьор, управлявал автомобил след употреба на наркотични вещества, са установили полицаи от Първо РУ-Плевен. На 26 февруари в 04:23 часа в ж.к „Дружба“ е бил проверен 21-годишен водач на „БМВ“. Направеният тест за наркотици с техническо средство е отчел положителен резултат за канабис и метаамфетамин. Издаден е талон за медицинско изследване. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство. Сезирана е РП – Плевен.

Бързо производство е започнато в Първо РУ – Плевен за управление на автомобил след употреба на алкохол. На 27 февруари на пътя от Плевен за село Радишево полицейски служители са извършили проверка на водача на самокатастрофирал лек автомобил „Форд“ – 35-годишен жител на община Берковица, област Монтана. Тестът за алкохол с техническо средство е отчел над 1.2 промила. Издаден е талон за медицинско изследване. Нарушителят е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Съдействие на водача на „Форд“-а е оказано и от екип на РСПБЗН – Плевен. По образуваното бързо производство работи разследващ полицай. За престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК е уведомен районен прокурор при РП – Плевен.

На 25 февруари 2022 година в 13.00 часа в село Крушовица е спрян „Фолксваген Пасат“.  Проба с техническо средство „Дрегер дръг чек-3000“ е установила, че водачът 19-годишен от плевенското село Бежаново, управлява под въздействието на наркотични вещества  /амфетамин, метамфетамин и канабис/. Издаден е талон за медицинско изследване. Нарушителят е отказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343 „б“, ал.3 от НК. Уведомен е прокурор при РП – Плевен. Работата продължава разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: