Поредните почерпени и надрусани шофьори са засечени в Плевенско

21.02.2022 16:05

Поредните почерпени и надрусани шофьори са засечени в Плевенско, показва справката с информационните бюлетин на Областната дирекция на МВР.

Бързо производство е образувано в РУ-Долни Дъбник за управление на автомобил след употреба на алкохол. На 20 февруари в 00:17 часа в град Искър бил спрян 65-годишен водач на товарен автомобил „Опел Комбо“. Тестът за алкохол с техническо средство е отчел над 1,2 промила. Издаден е талон за медицинско изследване Съставен е акт по Закона за движение по пътищата. Мъжът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Работа продължава разследващ полицай.

Водач, управлявал автомобил след употреба на наркотични вещества, са установили полицаи от РУ – Левски в хода на специализирана операция. Около 22 часа на 18 февруари в града бил проверен 20-годишен водач на „Мерцедес“. Направеният тест за наркотици с техническо средство е отчел положителен резултат за метаамфетамин. Взета е била проба за химически анализ. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Образувано е досъдебно производство по чл.343 „б“, ал.3 от Наказателния кодекс. Сезирана е РП – Плевен.

Снощи в 23:00 часа в град Искър на улица „Трифон Ангелов“ е спрян „Мерцедес Е 300“.  При извършената проверка на водача – 28-годишен местен жител, с техническо средство „Дрегер дръг чек-5000“ е установено, че е под въздействието на наркотично вещество- канабис. На нарушителя е издаден талон за медицинско изследване, но той е отказал да даде кръвна проба. Мъжът е бил задържан за срок до 24 часа. Уведомен е прокурор при РП – Плевен. Образувано е бързо полицейско производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от НК. По случая работата продължава.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: