В Кнежа наградиха победителите в конкурса „Левски вечно ще живее“

18.02.2022 7:57

Конкурсът „Левски вечно ще живее“ се превърна в традиция за нашата община и голяма част от децата израснаха с годините пред очите ни, превръщайки се във все по-добри рецитатори. През последните седмици, в пощата на Община Кнежа пристигнаха над 80 видеозаписa и заявки за участие за тазгодишното му издание. Той е организиран съвместно от Община Кнежа, МКБППМН и НЧ „Борба 1896“. Това информира кметът на Община Кнежа Илийчо Лачовски на страницата си във фейсбук.

Всяко изпълнение е по своему емоционално, красиво и въздействащо, което прави избора на най-добрите много труден! Изключително съм горд с всеки един от участниците!

Днес /17 февруари – бел. р./ в малкия салон на НЧ „Борба 1896“ се състоя награждаването на победителите и за мен е радост да споделя с Вас имената им.

Компетентно жури в състав: Силвия Митева – учител по български език и литература; Ангел Бачийски – учител по история и уредник в Общински исторически музей гр. Кнежа; Искра Цанкова – секретар на НЧ „Борба-1896”, Румен Костов – учител по история и Глория Кончарска – технически сътрудник в Община Кнежа, имаше нелеката задача да класира победителите в четирите възрастови групи. А те са:

ПЪРВА ВЪЗРАСТОВА ГРУПА:

I-во МЯСТО: Светлин Бачийски – ДГ „Мечо Пух“;

II-ро МЯСТО: Ивайла Беленска – НУ „Кнежица“;

III-то МЯСТО: Вяра Венциславова – ДГ „Детска планета“ с. Бреница;

ВТОРА ВЪЗРАСТОВА ГРУПА:

I-во МЯСТО: Ивет Накова – НУ „Кнежица“;

II-ро МЯСТО: Весела Фератова – ОУ „Отец Паисий“;

III-то МЯСТО: Виктория Лачовска – ОУ „Васил Левски“;

ТРЕТА ВЪЗРАСТОВА ГРУПА:

I-во МЯСТО: Радослав Островски – ОУ „Отец Паисий“;

II-ро МЯСТО: Ивайла Македонска – ОУ „Отец Паисий“

III-то МЯСТО: Райна Негойчева – ПГМЕТ „Христо Смирненски“

ЧЕТВЪРТА ВЪЗРАСТОВА ГРУПА:

I-во МЯСТО: Емилия Бенова – ПГЗ „Стефан Цанов“

II-ро МЯСТО: Нора Емилова – ПГМЕТ „Христо Смирненски“

III-то МЯСТО: Калин Цолов – ПГМЕТ „Христо Смирненски“

Това не е всичко! Народните представители г-н Валери Лачовски и г-жа Десислава Трифонова избраха по един участник от всяка възрастова група и го наградиха с Личният бележник (тефтерче) на Васил Левски.

СПЕЦИАЛНАТА НАГРАДА НА ОБЩИНА КНЕЖА и тази година се присъди на всички участници в конкурса. През месец юли, когато е рождената дата на Апостола, децата ще тръгнат по стъпките на Левски с еднодневна екскурзия до Къкринското ханче, Троян и Ловеч.

Поздравявам отново всички участници! Бъдете винаги толкова любознателни и трудолюбиви! Бъдете горди и пазете българщината в сърцата си!

Снимки: фейсбук-страница на кмета на Община Кнежа Илийчо Лачовски

#тагове:

НАЙ-НОВИ: