Светослав Стефанов спечели титлата „Майстор на виното” в конкурса в община Кнежа

14.02.2022 14:28
По стара българска традиция днес почитаме Св. Трифон и Денят на лозаря. По случай празника в парк „Ахтирка“ се проведе конкурсът „Майстор на виното” за 2022 година. Спазихме традицията като направихме възстановка на обичая „зарязване”. Това отбелязва в профила си във фейсбук кметът на Кнежа Илийчо Лачовски.
И още: За доброто настроение на присъстващите се погрижиха танцов ансамбъл „Шопско настроение“ гр. Плевен и талантливите деца от НЧ „Борба 1896“ гр. Кнежа.
Освен богатата фолклорна програма, по време на празненството се проведе урок, който запозна присъстващите с техниките и стъпките при дегустация. Урокът бе проведен от г-н Данко Димитров – технолог в Института по лозарство и винарство в гр. Плевен, който имаше и нелеката задача да оцени вината на всички участници и да избере 3-те най-добри сред тях.
Общи 14 винопроизводители от общината изложиха вината си. Титлата „Майстор на виното“ бе присъдена на Светослав Стефанов, който участва в конкурса с червено вино „Мерло”. Второ място зае Венислав Василев с домашно произведено червено вино „Пино ноар”, а на трета позиция бе класирана Павлина Цветкова с бяло вино „Мускат – отонел”.
Честито на победителите! Благодаря на всички участници и гости, които споделиха празника с нас!
#тагове:

НАЙ-НОВИ: