Кметът Спартански: Горда и независима България зависи от обединените усилия на всички ни

22.09.2021 12:49

Българският народ се нуждае от дати като днешната, защото те утвърждават собственото ни самочувствие и ни дават гордост, че сме равни на другите европейски народи. Това каза днес в тържественото си слово кметът на Плевен, Георг Спартански по повод 113-ата годишнина от обявяване независимостта на България. Празничният ритуал се състоя на площад „Стефан Стамболов“ пред паметната плоча, посветена на Независимостта, дело на плевенския скулптор проф. Кирил Мескин.

„Днес ние се нуждаем от аргументирани вътрешни решения, които да защитим на международното поле. Живеем в сложна и динамична ситуация с ковид, финансова, икономическа и политическа криза. В тази ситуация са нужни решения, които да ни обединяват, да сочат общия ни път и общата ни визия, за да излизаме от днешните вътрешни и международни кризи“, добави Спартански. И подчерта: „Това няма да стане с изчегъртвания, с отлепвания, с изкъртвания, с унищожавания. Всички ние, политиците на национално и на местно ниво, трябва да се смирим, да си дадем сметка, че не сме уникални и безгрешни в нашите решения. Трябва всеки да отстъпи по малко от собствения си инат, от собствената си мания за величие и от чувството си за непогрешимост“.

„Горда, независима и свободна България зависи от обединените усилия на всички ни. Нека всеки да даде своя малък принос, за да изпълним със съдържание завета на Апостола за чиста и свята република. Нека Бог да пази България! Честит празник!“, каза още в словото си Георг Спартански.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: