Спартански: Трябва всички да се впрегнем заедно и да изтеглим каруцата от блатото

06.09.2021 12:56

„Съединението следва да бъде разглеждано като обединение и най-вече като единение, защото съединението на две географски части на една държава, води до политически реализации на цели, заложени като национална идея в мечтите, сърцата на хиляди българи, дали живота си през вековете за тяхното осъществяване. Не е умен обаче този народ, който не чете уроците на собствената си история. Задължително е в дни като днешния, когато всички се бием вгърдите с юмрци, че сме горди българи, а на другия ден забравяме това, за което са загинали нашите предци, трябва да си дадем сметка,че гордостта трябва да е постоянно чувство, но то трябва да стъпва на обективни реалности“, каза в поздравителното си слово по повод Съединението кметът на Плевен Георг Спартански. И добави: „А какви са реалностите към днешния ден? От април до ноември ще проведем три пъти парламентарни избори. Това говори за всичко друго, но не и за единение и съединение. Българският народ е тежко разделен от тези, които трябва да градят мостове, а не да ги взривяват“

Спартански призова в името на предците ни и на такива светли дати да си спомним защо се бориха и загиваха нашите герои. „Крайно време е тези, от които зависят съдбините на държавата  – нашите политици да станат държавници, защото политик не трябва да бъде синоним на личен и партиен егоизъм, а на мисъл за държавата. Трябва всички да се впрегнем заедно и да изтеглим каруцата от блатото. Пред нас са тежки предизвикателства –  здравна, политическа, икономическа и финансова, дори и духовна криза“, каза още кметът на Плевен.

„Моят призив на такава дата като Съединението е да направим това, което зависи от нас – да спрем с партийните ежби, да очертаем най-важните приоритети за бъдещето на държавата, да намерим своя нов национален идеал в новите политически, икономически и световни условия и реалности и да работим скромно за неговото осъществяване. Нека бъдем независими в своите вътрешно и външнополитически решения и нека накараме другите с уважение да се съгласяват с нашите аргументи“, подчерта Георг Спартански.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: