„Открий Дунав“ в двора на Регионален исторически музей – Плевен

29.06.2021 14:34

Дирекция на Природен парк „Персина“ гостува днес на Регионален исторически музей – Плевен, в рамките на съвместна инициатива с Басейнова Дирекция „Дунавски район“ по повод Международния ден на река Дунав. Паркът е единствен разположен по българското поречие на река Дунав и празникът на реката е важен ден, в който се популяризира необходимостта от опазването на международната река като уникална и богата на биоразнообразие екосистема.

Темата на Деня на река Дунав тази година е „Открий Дунав“ и в тази насока се проведе съвместната инициатива. Беше представено „Интерактивно корабче Природен парк „Персина“, което е новата визитна картичка на Парка. Деца от ДГ „Щурче“ – Плевен се впуснаха в игри със специалният гост на мероприятието „къдроглавия пеликан“. Ловиха риба, научиха за „живота на пеликана“ и биоразнообразието на река Дунав. Интерактивната лодка гостува на РИМ до ранния следобед.

Дирекция на Природен парк „Персина“ отправи покана към всички гости на събитието за „Фестивала на къдроглавия пеликан“, който ще се състои на 2 и 3 юли, тази седмица пред Посетителския център на Парка от 09:00 – 17:00 часа. Повече информация за програмата и участниците на фестивала може да бъде намерена на интернет страницата на ПП „Персина“, www.persina.bg, като и на фейсбук страницата на па парка Дирекция на Природен парк „Персина“.

Информация и снимки: ДПП „Персина“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: