Топлофикация – Плевен: Е-фактурата – удобство за клиента и грижа за околната среда

19.05.2021 15:00

Още през 2019 година във връзка с повишаването на качеството на обслужване на клиентите „Топлофикация Плевен“ въведевъзможност за получаване на електронни фактури. „Те са не само  удобство за клиентите, но и спомагат за опазването на околната среда. Равностойни са на хартиените фактури и съдържат същите данни, като това ги прави валидни електронни документи.“, обясняват от предприятието.

„С използването на електронната фактура ние допринасяме за опазването на околната среда. Повече електронни фактури означава по-малко отсечени дървета“, споделят от предприятието. Оттам посочват още едно предимство, а именно  спестяването на време на клиентите. „Достъпът до фактурата е по всяко време и от всяко място, на което има връзка с интернет. Освен това по всяко време клиентът разполага с информация за потреблението на енергия и дължимисуми“, обясняват от предприятието.

От Tоплофикация обясняват, че клиентът ще бъде уведомен с имейл на посочена от негоелектронна поща за всяка нова фактура. „Всеки потребител на Е-фактура има сигурен персонален online достъп до всички документи. Потребителите могат по лесен начин да управляват големи масиви от фактури като посредством широк набор от филтри могат да достигат до желаната от тях информация за текущи или архивирани вече фактури.“, уточняват оттам.

„За нас е важно дапазим нашата природа. Убедени сме, че ако намалим ползването на хартия, ще запазим ценни природни ресурси, ще намалим замърсяването на водите и ще спестим енергия.“, заявяват още от „Топлофикация Плевен“. Оттам обясняват, че за да се премине към Е-фактура, е необходим само валиден имейл адрес на клиента и достъп до интернет. „Не е нужно да имат електронен подпис.“, уточняват от топлофикационното дружество.

„Процедурата за преминаване на клиентите на „Топлофикация Плевен“ към електронна фактура е максимално опростена. Клиентите, решили да получават фактурите си по електронен път, трябва да попълнят „Заявление-декларация“ по образец. Формуляр може да получите на място в клиентския център или да изтеглите от нашия сайт (https://www.toplo-pleven.com). Надлежно оформените документи се представят в клиентския център на дружеството, по пощата, с куриер или сканирано копие на имейл адрес – [email protected].“, обясняват от предприятието.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: