Найден Зеленогорски: 20 на сто от вота в Плевенска област е купен или корпоративен

29.04.2021 15:42


Около 20 на сто от вота в Плевенска област е купен или корпоративен. Това заяви днес на пресконференция в Плевен Найден Зеленогорски, който бе водач на листата на „Демократична България – Обединение“ за 15-ти МИР по време на парламентарните избори. Той призова институциите да се самосезират и да разследват това явление. В област Плевен има усъвършенствана машина за купуване и продаване на гласове и тя трябва да се пресече, бе категоричен Зеленогорски. И даде за пример „бруталните резултати“ от изминалия парламентарен вот от някои секции в Плевенско като тези в село Буковлък, Пети квартал в Червен бряг и секция 135 в Плевен, организирана в частно лечебно заведение. В коментираните от Зеленогорски секции гласовете на избирателите са предимно за ГЕРБ и ДПС.

Зеленогорски поясни, че по време на изминалата предизборна кампания се е разболял, което не му е позволило да участва и да помогне да се развие потенциалът на „Демократична България – Обединение“ в Плевен. Той благодари на медицинските екипи в София и Плевен, които са го излекували.

Тодор Еленков, лидер на ДСБ в Плевен, допълни, че според него има тенденция към „изчезване“ на националистическите партии от политическата сцена. Той също обърна внимание на получени големи префернции за кандидати на други политически партии като призова прокуратурата да направи проверка.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: