Найден Зеленогорски: Новата тройна коалиция минира работата на парламента

28.04.2021 15:27


Новата тройна коалиция в лицето на старите партии ГЕРБ- СДС, БСП и ДПС днес минираха работата на Народното събрание и така дадоха да се разбере, че дните на този парламент са преброени и България върви към нови избори. За първи път в най-новата ни история народните представители не приеха седмичната си програма, водени от различни свои интереси, и така стопираха приемането на промените в Изборния кодекс, които биха гарантирали честен и прозрачен вот.

Това заяви Найден Зеленогорски – председател на Гражданско сдружение „Достойнството на един народ – ДЕН“.
Според него ГЕРБ- СДС нямат интерес от тези промени, защото изцяло машинно гласуване, отпадането на ограниченията за броя на секциите в чужбина и видеонаблюдението на преброяването на гласовете ще бъдат преграда пред купения и корпоративния вот. БСП също се противопостави на бързите промени, защото гласуването в чужбина показа, че червените не могат да разчитат на гласове от българските емигранти. ДПС пък се уплаши от точката в дневния ред на парламента за създаване на анкетна комисия по случая „Росенец“. Така трите стари партии показаха, че могат да се обединят, водени от тяснопартийните си интереси, без да държат сметка за интересите на народа, обясни Зеленогорски.

Днес ясно си пролича, че партиите на протеста не могат да излъчат стабилно правителство, което да не зависи от задкулисните интереси на новата тройна  коалиция. В момент, в който уверено вървим към нови избори, българският народ трябва да си даде ясна сметка дали иска да продължим живота си постарому или е важно бързо да проведем честни избори, които ще гарантират управление без корупция, без страх за утрешния ден и с истински грижи за хората, допълни председателят на ДЕН.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: