Самоотвод на прокурор отложи дело за допусната смърт на родилка и новородено в Плевен

08.06.2020 14:29

Самоотвод на прокурор е станал причина за отлагане на наказателно дело за смъртта на родилка и новородено, насрочено за днес в Окръжен съд – Плевен. Това става ясно от  съобщение на Пресцентъра на Съда.

Делото е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Плевен против лекарка-анестезиолог, обвинена, че на 26.07.2018г., в УМБАЛ „Д-р Г.Странски“ ЕАД – гр.Плевен поради „немарливо изпълнение на предоставяне на медицинска помощ, е направила прекомерно висока венозна анестезия и е интубирала родилка неправилно в хранопровода, което довело до настъпване на смърт на родилката и на новороденото“.

Провелото се днес съдебно заседание е било насрочено като разпоредително. Прокурорът по делото си е направил самоотвод, поради това, че е в близки приятелски отношения с адвоката, който е защитник на подсъдимата. Това е станало причина за отлагане на делото, като следващото съдебно заседание е насрочено за 03.07.2020 година, за когато от Окръжна прокуратура – Плевен ще бъде определен друг прокурор, който да участва в съдебното производство, съобщават от Съда.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: