В ОС – Плевен отложиха дело за подкуп – единият обвиняем е в чужбина под карантина

20.05.2020 14:42

В Окръжен съд -Плевен днес е разгледано наказателно дело против двама обвиняеми – К.М.И., на 40 години и К.Г.М.на 49 години.

К.М.И. е обвинен в това, че през периода месец септември – месец октомври 2017 г., при условията на продължавано престъпление, в качеството си на длъжностно лице и полицейски орган, поискал и приел дарове – парични суми в общ размер на 210 лева, които не му се следват, от 4 лица, за да не състави актове за установяване на административни нарушения по Закона за движение по пътищата.

К.Г.М.е обвинен в това, че на 06.11.2017 г., качеството си на длъжностно лице и полицейски орган,  поискал и приел дар – парична сума в размер на 20 лева, която не му се следва, за да не извърши действие по служба – да не уведоми компетентен полицейски орган да състави АУАН за констатирано административно нарушение по чл.127, ал.1,т.4 от ЗДвП.

В насроченото за провеждане днес съдебно заседание не се е явил единия от подсъдимите  – К.М.И., информират от Пресцентъра на Съда в Плевен. Мъжът е бил уведомен за датата и часа на съдебното заседание, но тъй като се намира в чужбина, е в невъзможност, с оглед извънредната ситуация в световен мащаб при обявената пандемия, да се яви в съдебното заседание на днешна дата. Според защитника му,  подсъдимият е уведомен за датата и часа на заседанието, но е заявил в телефонен разговор, че е поставен под карантина, което е причина да не може да се завърне в България, с цел явяване в съдебно заседание. Настоящият съдебен състав е намерил, че има уважителна причина, обективна и независеща от лицето, поради която същият не може да се яви по делото, а присъствието му е задължително, тъй като повдигнато обвинение е за тежко умишлено престъпление. Това налага да не бъде даден ход на делото в днешното съдебно заседание, а същото да бъде отложено за нова дата. Следващото съдебно заседание ще се проведе на 22.06.2020 година.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: