Георг Спартански: Аз нямам друг господар освен гражданите на Плевен

25.10.2019 9:41

В Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ снощи независимият кандидат за кмет на Плевен Георг Спартански закри предизборната си кампания.

„Кампанията беше изморителна, но усещах подкрепата на хилядите, които в началото й само за 3 дни във връзка с регистрацията ми като независим и безпартиен кандидат, събраха над 4000 подписа в подкрепа на кандидатурата ми и ми дадоха вяра и енергия, че това ще е една успешна, позитивна кампания, без черен пиар, без жълтини и бабаитски надборвания“, подчерта в обръщението си към събралите се в залата плевенчани Георг Спартански.

И добави: „Без да се героизирам, аз избрах по-трудния път – не да търся подкрепата от една или две политически парии, а тази на гражданите, от работодателя, от тези, които пращат хората във властта за определено време с определена мисия и очакват да я изпълняват достойно. Лесно е да вървиш по утъпкани пътеки и да усещаш зад гърба си мощното присъствие на една или няколко политически сили. Лесно е, когато развържат чувала с парите, за да купуват хората като добитък, на цената на няколко килограма агнешко и след това ги колят като жертвени гергьовски агнета. Трудно е да запазиш достойнството си и да не се поддаваш на емоциите, да понесеш всичко, което ти се стоварва. Аз вярвам в по-доброто бъдеще на Плевен и в градивната сила на всички тези десетки хиляди плевналии, с които днес заедно живеем и изграждаме новия Плевен. Вярвам, защото стъпваме на една дълголетна традиция, защото Плевен е град с история, с култура, град с минало, но и град с бъдеще. Винаги е бил град на достойни хора, гордост за своите жители и вярвам, че това е пътят му и в бъдещето“.

Георг Спартански заяви, че и във втория му кметски мандат приоритет отново ще е почетното, прозрачното, публично, практично и професионално управление, с което да се постигат резултатите, които очакват гражданите. „Хората искат почтени, достойни, независими кандидати, обърнати с лице към техните очаквания, към техните надежди, към тяхната вяра. Аз нямам друг господар освен гражданите на Плевен, защото те ти дават мандата и своето доверие и ти нямаш право да го изхарчиш евтино, заради угода на едни или други кланови непублични интереси“, категоричен бе Спартански.

Той подчерта, че се е кандидатирал като независим, но през цялото време е чувствал подкрепата на демократичната общност както от дясно, така и от ляво, а през изминалия кметски мандат не е делил хората по етническа или партийна принадлежност. „Ще бъде така и в следващия ми мандат, уверявам ви“, каза Спартански. Той благодари на Местна коалиция „Демократична България – Обединение“, която го подкрепя и в чиято листа с кандидати за общински съветници има букет от професионалисти, доказали се в своята област. „Аз няма да призовавам да се гласува за мен, нека това всеки да направи в анализ на показаното от всички 10 кандидати за кмет, но сега бих помолил, ако счетете, че тези професионалисти, млади и опитни, партийни и безпартийни граждани на Плевен, обединени в една обща листа, заслужават вашата подкрепа, да го направите с номер 68 в листата. Имам доверие в тях!“, заяви Георг Спартански.

Вечерта продължи с изпълнения на квартет ГеоМарЧаЛо.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: