Георг Спартански: Убеден съм, че през следващия ми мандат, заедно с правителството, ще реализираме проекта за зала в Плевен!

24.10.2019 10:02

„В началото на моя мандат средствата ,които с отделяха от бюджета на общината за спорта в Плевен бяха около 280 хил. лв. Сега те са увеличени неколкократно – 680 хил. само за тази година!“, това заяви на срещата със спортни дейци и представители на спортните клубове кандидатът втори мандат за кмет на Плевен Георг Спартански.


По повод безпочвените атака на опонентите му във връзка със спорта и спортните бази той припомни фактите : За ремонтни дейности на стадион „Плевен“ на кмета на Герб бяха дадени 300 000 лв, и както се казва, „резултатите“ от усвояването на тези средства са видими. Правителството на Орешарски отпусна, пак по време на кметския мандат на Герб, 2 млн. за първия етап на Проекта за нова спортна зала – събаряне на руините, изнасянето им, изкопаване на основите, полагане на бетон и извеждане до нулево ниво. „За следващия етап – за близо 8 млн лева – има избран изпълнител, а защо не е продължено строителството, най-добре могат да отговорят опонентите ми“, категоричен бе Спартански.
Пред присъстващите той показа и копия на писма, подписани от него в качеството на кмет, и от председателя на Общинския съвет Мартин Митев, и адресирани до премиера, до министъра на младежта и спорта и до финансовия министър, в които се излага проблема със спортната зала. По отношения на стадион „Плевен“ пак документите категорично доказват наличието на готов идеен проект, който да бъде изпълнен поетапно, като новопостроеното съоръжение да отговаря на всички изисквания на УЕФА. „Не правят чест инсинуациите на опонентите ми по двата казуса!“, коментира Спартански на срещата със спортните дейци. И още: „Зад официалните документи има срещи с премиера и ресорните министри, и това може да бъде потвърдено от депутати от Плевен.“


Спартански припомни на присъстващите, че със средства от бюджета по време на неговия мандат бе ремонтиран покрива на зала „Балканстрой“ и подменена изцяло подовата настилка, както и факта, че в момента се работи по проектите за климатизация и газификация на лекоатлетическата зала в Плевен, за да тренират децата там при нормални условия.

„Обвинението на опонентите ми за липсата на комуникация с правителството е тежка лъжа. Има документи и лични срещи!“, заяви Спартански като припомни за разговорите си с министър Кралев за реализиране на проект, който стои в папките от 5 години, и е свързан с изграждането върху обособен терен на футболно игрище, с лекоатлетическа писта и сектори за хвърляне. За неговото реализиране е необходима целева субсидия от правителството, тъй като министерството на младежта и спорта финансира проекти до 200 хил. лева.
Спартански припомни също, че по време на неговия кметски мандат на частния футболен клуб „Спартак“ са погасени стари задължения от 45 хил. лева. Освен това клубът е получил от общинския бюджет 130 000 лева, както и, сключен спонсорски договор за 400 000лв. с Ефбет, осигурени безплатни екипи и топки, след срещата на кмета с председателя на БФС Борислав Михайлов.
„Усилията ни ще продължат и съм убеден, че през следващия ми мандат, заедно с правителството, ще реализираме проекта за зала в Плевен. Имам добра комуникация и съм убеден че нещата ще се случат.“, заяви на срещата Георг Спартански.

PR-публикация, Пресцентър
Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: