Георг Спартански: Да градим Плевен такъв, какъвто го виждаме в мечтите си и го заслужават децата ни

02.10.2019 8:37

С думи на благодарност за подкрепата се обърна към събралите се в зала „Катя Попова” снощи плевенчани независимият кандидат за кмет на община Плевен Георг Спартански. „С вашата подкрепа преди 4 години, оттук, от тази зала аз направих това, което обещах – въведохме един нов стил на управление на обществените дела в Плевен, въведохме тази прозрачност, тази почтеност, публичност и практичност, този професионализъм, а именно петте П, които бяха мотото на предната ми кампания. И това не би било възможно без Вас, хората на Плевен, без плевналии, без хората, които са изградили и в момента изграждат този град”, подчерта Спартански.

Той очерта накратко с какво трудности се е сблъскал екипа му през изминалите 4 години и какво е постигнато – забавени проекти и неразплатени сметки. „Благодарение на усилията на екипа ми, на моите заместници, на Министерството на регионалното благоустройство и развитие в лицето на зам.-министър Деница Николова, излязохме от „вълчата яма” и Общината не фалира”, обобщи Георг Спартански, визирайки изведените до успешен край важни проекти като ремонта на фонтаните-глухарчета, новата тролейбусна мрежа, новото депо на тролеите, завършване на Пеещия фонтан и други.

„За изминалите 4 години Община Плевен вече е в топ 10 на финансово стабилните общини в страната”, каза още Георг Спартански. Той подчерта и осъществените ремонти на улици в Плевен и в населените места на общината, започналата подмяна на тротоарните настилки, възстановена е знаменитата Водна каскада, обновена е Градската градина, площада пред Театъра, обновени са една ясла, шест детски градини и две училища, закупени са нови тролейбуси.

Георг Спартански очерта и визията си за следващия управленски мандат. Категорично той заяви, че програмата му ще е на базата на критиките и очакванията на хората. „Защото добър управленец е този, който вижда, който чува, който знае как са нещата и най-важното. Ние знаем какво е нужно и как да си разпределим силите”, категоричен бе Спартански. Той подчерта, че в следващия си мандат основните усилия ще бъдат насочени към големите квартали на Плевен – „Дружба” и „Сторгозия”. А към този момент има вече готови, с огромната част от тях с осигурено финансиране, проекти за над 85 млн. лв., които ще започнат да се реализират още от пролетта на 2020 г.

Сред тях са ремонтът на площад „Свободата” и автогарата, която да отговаря на всички съвременни изисквания. Предстои ремонт на ДКТ „Иван Радоев”. Готов и одобрен е проектът за закупуване с европейски средства на електробуси на 18 млн. лв. Готов е и проектът за цялостна подмяна на уличното осветление, ще бъде рекултивирано старото сметище на Плевен. Спартански подчерта, че не се е отказал и от идеята си за изграждане на скейтпарк в Плевен. Той не подмина темата за състоянието на спортната инфраструктура – един от тежките проблеми, останал неразрешен. Към момента има проект за ремонт на стадион „Плевен” за 16 млн. лв., но на този етап не е получил финансиране от Правителството. Другата важна тема за Плевен е и изграждането на нова спортна зала, където вече са инвестирани 2 млн. лв. като въпросът за довършването й е поставян не един път пред управляващите.

„Убеден съм, че ще реализираме тези проекти, защото го правим за бъдещето на децата ни, за бъдещето на Плевен”, заяви Спартански.

„4 години аз бях в непрекъснат диалог с плевналии. Комуникирах с тях по всички възможни и достъпни начини – с лични срещи на улицата, в приемните ми дни, в социалните мрежи, електронна поща, на хартиен носител. Денят ми започваше с Вас, с вашите сигнали, мнения и предложения и завършваше пак с това, това беше неотменна част от работата ми. Гражданите ни помагат със своите критиките, предложения и забележки, за да сме по-добри в своята работа, за да може и общата работа да върви напред”, каза още Георг Спартански.

И добави: „ Програмата ми за управление ще бъде зададена от дневния ред, който задават гражданите на Плевен”.

„Нека бъдем свободни, нека да не целуваме ръце, нека да не извиваме гръбнаци, нека не се държим като ветропоказатели, защото плевналии са гордо племе. Плевен има многостолетна история,  има с какво да се гордее, дал е много да света, на Европа, на България, ние трябва да продължим да живеем по достоен начин, да градим Плевен такъв, какъвто го виждаме в нашите мечти, какъвто го  заслужават нашите деца. А това може да стане само по един начин, само с девиза, който предлагам за мото на тази изборна кампания – Със сърце за Плевен и с Плевен в сърцето!”, каза на финала на обръщението си Георг Спартански.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: