Високо признание за учител от община Левски

20.09.2019 11:48

Старши учител Хортензия Морозова – преподавател по биология и химия в ОУ „Н. Рилски“ в с. Обнова получи признание за високи постижения в обществения проект Teaching Alpha, който награди учители, вдъхновили и успешно реализирали иновативни методи на обучение в български училища. Номинирана от своите бивши и настоящи ученици и впечатлила екипа на проекта, ст.учител Хортензия Морозова е на първо място в област Плевен, достигнала до финалната селекция от над 50 номинирани.
Петя Василева –представител на проекта поздрави ст.учител Хортензия Морозова за примера , който дава и вдъхновява за преподаване на новото поколение /поколението Алфа/ на радостното събитие в ОУ „Н. Рилски“ в с. Обнова на 19 септември .
Връчи и почетна грамота на Teaching Alpha – признание на обществото за провокиране на постоянен интерес и активно участие в учебния процес ,за прилагане на много и различни интерактивни подходи в класната стая и извън нея,разработване на практически приложими ръководства по биология и химия в помощ на учениците за формиране на трайни и устойчиви знания.
С „ролеви игри“ в учебния процес г-жа Морозова успява да ангажира активно тийнейджърите в часовете по биология и химия. В играта „Откриване на завод“ учениците създават нови работни места, но и сформират отбор еколози, за да защитят природата. Елементите от Менделеевата таблица кодира като град, улица, блок, вход , а учениците запомнят адресите им или „Кой къде живее”. Задължителни са часове в училищния двор за множество изследователски действия. И това са само част от образователните и похвати ,които ярко се отличават от стандартните практики.


Щастливо и гордо от успехите на своята учителка, ОУ „Неофит Рилски“ в с. Обнова поздрави г-жа Морозова, която близо 30 години доказва своя фин усет и творчески подход към актуалните потребности в образованието на подрастващото поколение. Признанието я прави щастлива ,защото е от учениците ,родителите и хората в селото.Инициативата на децата за участие в Международния екологичен проект „Зелена планета 2019”, който е достигнал ниво – Москва и резултатите от който се очакват през 2020 година е още един повод да се чувства горда .
Старши учител Хортензия Морозова получи най –искрени поздравления и благодарност за наградата от РУО –Плевен поднесени от Виолета Василева –ст.експерт и от Петя Чолакова –гл.експерт „Образование ,култура и спорт” при Община Левски.
Teaching Alpha търси учителите, които знаят, че трябва да дадат нещо ново на процеса, за да постигнат по-добри резултати. Проектът за втора година насърчава образователните новости, въведени от учители в държавните училища в България и разпространява техните идеи и истории. Teaching Alpha ще прави това всяка година.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: