Ползи от термалната вода

19.09.2019 9:43

Термалната вода е продукт, препоръчван от дерматолози и естетици с многобройни ползи за кожата. Термалната вода има неутрално или алкално pH и е богата на минерали и микроелементи, освен това има антиоксидантно и анти-стареещо действие, почиства, овлажнява и успокоява кожата.
Съставът на този продукт придава здрав и сияен вид на лицето, тялото и косата. Термалната вода е подходяща за всички типове кожа и може да се използва по всяко време на деня. Ето някои от основни предимства на термалната вода:
1. Почиства, тонизира и овлажнява кожата, особено след дълъг престой в сухи, климатизирани помещения. Може да се използва като овлажнител за хора, които не използват кремове или лосиони. За всекидневна грижа ви препоръчваме термалната вода на Uriage.
2. Има успокояващо действие, което предпазва кожата (дори и най-чувствителната) от вредните лъчи на слънцето.
3. Допринася за попълването на хранителните вещества и минерали, които кожата и косата губят през деня.
4. Има антиоксидантно действие.
5. Облекчава дискомфорта след естетични процедури като епилация или бръснене по тялото и дерматологични процедури като лазер или пилинг.
6. Облекчава възпалителните и дразнещи състояния, свързани с ухапвания от насекоми и алергии.
7. Облекчава болката след слънчево изгаряне.
8. Освежава кожата в горещи дни.
9. Балансира кожата. Термалната изворна вода помага да се контролира себума и предпазва сухата кожа от външни агресии.
10. Помага за лечение и предотвратяване на тъмни кръгове.
Как да прилагаме термалната вода:
Термалната вода трябва да бъде включена в ежедневния ритуал за хигиена и красота. Нанасяйте я сутрин, след измиване на лицето.
Нанасяйте я след грим, напръсквайки от разстояние (в идеалния случай 20 сантиметра). Термалната вода е особено подходяща за горещите дни, тъй като високите температури изсушават и дехидратират кожата. Използвайте я за охлаждане върху лицето, тялото и косата. За лечение на тъмни кръгове нанесете компреси или памук, напоен в студена термална вода върху очите. Когато се използва след депилация или след процедури за лице, термалната вода успокоява кожата и раздразнението.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: