С митинг-концерт ДПС откри предизборната си кампания в Плевенско

04.05.2019 12:13

Носителите на промяната са младите хора. Това каза вчера по време на предизборен митинг-концерт в Никопол председателят на ДПС и водач на листата на ДПС за евроизборите Мустафа Карадайъ. Жители и гости от Плевенска област посрещнаха Централния лъч на ДПС на площада пред общината. На нас ни вярват в Европа, на нас ни имат доверие. Нас ни слушат в Европа, каза председателят на ДПС. Ние като ДПС, като носители на демокрацията в България, носители на промяната от Варшавския договор, за да стигнем до НАТО и до ЕС. Ние днес имаме самочувствието, че трябва активно да участваме в промените в ЕС. Ние знаем как стават промените и затова залагаме на нашите млади и опитни хора, подчерта Мустафа Карадайъ.

Днес ЕС има нужда от промяна, а промяната от енергия, посочи Карадайъ. Носителите на промяната са младите хора, обяви той. „Енергията на младите хора прави промяната, но ние в ДПС знаем, че само енергията не е достатъчна. Нужен е и опитът, и мъдростта. Затова в нашата листа сме заложили на приемствеността, на опита и мъдростта и енергията на младите, за да може ЕС да се промени в правилната посока, заяви лидерът на ДПС.

Ние не заслужаваме и няма да бъдем най-бедната страна в Европа. Ние от ДПС отказваме да завещаем на децата си бедността и унижението. Искаме силна България и децата ни да учат и да създават поколения тук, заяви зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев. Имаме нужда от силно ДПС, на местно ниво, национално ниво и в ЕП. Когато правата и свободите се нарушават в България, имаме нужда от по-висока трибуна. Тази в Брюксел и Страсбург. ДПС се превърна в универсален защитник на всички граждани на България, подчерта лидерът на Младежко ДПС и евродепутат Илхан Кючюк.

ДПС излъчи младата, компетентна, експертна, амбициозна, силна, нахъсана, искаща да промени България и Европа листа, която ще работи за всеки един от вас, каза евродепутатът Искра Михайлова. От своя страна, народният представител от 15 МИР – Плевен Велислава Кръстева заяви, че в област Плевен ДПС е в пълна мобилизация, което доказват и симпатизантите от всички общини, събрали се на митинга. Заедно сме и сме мобилизирани, защото знаем колко важни избори ни предстоят, обърна се към събралите се на площада в Никопол Кръстева, допълвайки, че евровотът е важен за това какъв ще бъде животът ни занапред. Тя отбеляза, че България и Европа са на кръстопът, национализмът настъпва, а бедността прокужда всеки ден младите българи да търсят поминъка си навън. На това трябва да сложим край и този край може да бъде поставен само от ДПС, каза още Велислава Кръстева.

В предизборния митинг участваха още областният председател на ДПС Плевен Енгин Кючуков, кандидатите за евродепутати Атидже Алиева-Вели, Севим Мусак и Антоанета Асенова.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: