Кметовете на селата в община Плевен искат пари за културен календар и средства от земеделските пътища

09.01.2019 10:33

Искания за допълнителни средства по бюджетите на кметствата от малките населени места в община Плевен направи кметът на село Дисевица Пламен Бешков. Своята позиция и тази на неговите колеги кметове той изложи по време на общественото обсъждане на проекта за бюджет на община Плевен за 2019 година, което се проведе снощи.

Едно от исканията на кметовете на селата от общината е да им бъдат отпуснати по 2000 лв. за културен календар – да провеждат различни празници, свързани със селото, да могат да украсят коледна елха и други.

Другото предложение е средствата от земеделските пътища, които са в малките населени места, да се връщат в бюджетите на селата. Пламен Бешков даде за пример тук община Русе, където по негови думи има такава практика.

Третото предложение е да се предвидят средства за инвеститорски контрол, каквито не е имало през миналата 2018 г. Бешков уточни, че не малка сума от отпуснати за асфалтиране пари например отиват за ДДС и за инвеститорски контрол и реално асфалтирането е за по-малка сума.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: