Спортната инфраструктура сред акцентите при обсъждане на проектобюджета на Плевен за 2019 година

09.01.2019 8:53

Публичното обсъждане на проекта за бюджет на Община Плевен за 2019 година се проведе снощи в конферентаната зала на сграда „Гена Димитрова”. Акцентите на най-важния финансов документ на общината за настоящата година бяха представени от вр.и.д. кмет Милен Яков. В залата бяха председателят на ОбС – Плевен Мартин Митев, зам.-кметът Стефан Милев, граждани, общински съветници, кметове на населени места от общината.

Обсъждането продължи час като най-дискутирана бе темата за състоянието на спортните съоръжения и зали в Плевен, какви са възможностостите за тяхното ремонтиране и кога градът ще има многофункционална спортна зала. Стана ясно, че Общината има възможност за текущи ремонти, но не и средства за изграждане на мащабна спортна зала или основни ремонти. Съдействие ще се търси от държавата. Вр.и.д. Милен Яков обясни, че са водени разговори с една от легендите на българския спорт Йордан Йовчев при посещението му в Плевен и той е заявил съдействие за изграждане на площадка за стрийт фитнес като стойността е 140 000 лв.

Коментар по представения бюджет направи общинският съветник и председател на групата “ЗА ПРОМЯНА – БСП И ПК „Тракия” в местния парламент Цветко Цветков. Той подчерта, че е необходимо да бъдат увеличени средствата за малките насление места, които са крайно недостатъчни.

Също така от групата “ЗА ПРОМЯНА – БСП И ПК „Тракия” ще настояват за подобряване инфраструктурата на гробищните паркове и най-вече на „Чаира”. Цветков предложи да се прехвърлят средства от предвидените за ремонт на улици през тази година, там където не е толкова належащо, но да се асфалтират поне две алеи в този гробищен парк. Другото предложение на общинския съветник бе да се обмисли идеята за създаване на Дом за стари хора в Плевен като се вземат предвид тенденции на застаряване на населението и тази социална дейност става все по-необходима.

Цветков не подмина и въпроса за спортните зали и съоръжения в Плевен като песимистично предположи, че едва ли градът ни ще получи тази година средства от министерството на Красен Кралев за големи подобрения на спортната инфраструктура.

Ще припомним, че общият размер на проекта за бюджет на Община Плевен за 2019 год. е 102 912 525 лв. В това се включват приходи за държавни дейности – 62 225 332 лв. и местни приходи – 40 687 193 лв. Подробности ТУК.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: