Започнаха събитията, посветени на 85 години от рождението на Божко Шойков

30.10.2018 17:46

Днес в НУИ „Панайот Пипков”-Плевен започнаха поредицата от събития, посветени на 85 години от рождението на Божко Шойков (1933 – 1998), дългогодишен директор на училището, диригент, композитор и общественик.

Началото бе дадено с поднасяне на венец пред барелефа на Божко Шойков. Думи на признателност към делото и личността на Божко Шойков отправи настоящият директор на НУИ „Панайот Пипков“ Жечка Димитрова. Сред гостите бяха бивши учители и ученици, хора, допринесли за създаването на училището, приятели. Музикален поздравотправиха изпълнителите от Детска вокална група „Песенчица“ с диригент Диана Русева.

След поднасяне на венеца бе открита изложбата „Музиката е моята религия”, наредена в зала „Божко Шойков“. Тя е реализирана по идея  на дъщерята на Божко Шойков – Венцеслава Шойкова.

Вечерта продължи с концерт на ученици на НУИ „Панайот Пипков” в залата, която носи името на дългогодишния директор на елитното плевенско училище.

Утре събитията по повод годишнината продължават като от 17 часа ще се състои и „Среща на поколенията” – спомени за директора, приятеля и духовния водач Божко Шойков.

Снимки: „Плевен за Плевен“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: