Ученици от ПГМЕТ-Плевен започнаха практика в голяма компания по дуалната форма на обучение

07.10.2018 11:38

Четиринадесет ученици от 11 клас на ПГМЕ „Н. Й. Вапцаров“, гр. София и ПМГЕТ, гр Плевен започнаха практиката си в ЧЕЗ Разпределение. Това са първите ученици, които участват в дуалната форма на обучение и стартират своя трудов стаж в компанията, в рамките на проекта ДОМИНО.

В първия си работен ден – 04.10.2018 г. – те бяха запознати с правилата за безопасност при работа и получиха своите сертификати за I квалификационна група. С учениците са сключени трудови договори, като ангажиментът на компанията е да провежда практическо обучение с тях всяка седмица и всеки един от тях да бъде напътстван от наставник.

ЧЕЗ е една от първите компании в България, които подкрепиха дуалното обучение по професията електротехник в рамките на проекта ДОМИНО. До момента компанията помага в професионалното развитие на учениците от още две паралелки в професионалната гимназия „Н. Й. Вапцаров“ в София и ПГМЕТ в Плевен и на една паралелка в професионалната гимназия „Мария Кюри“ в Перник. Тази година предстои да започне практиката на 10-то класниците.

Дуалната форма на обучение позволява на учениците едновременно да научат теорията, необходима за тяхната професия в училище и да я приложат на практика. Тя е привлекателна, защото дава възможност на младите хора да получават и допълнително възнаграждение и трудови навици докато се обучават.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: