10 златни, 7 сребърни и 11 бронзови медала от Националната купа по Шотокан за състезателите на КК „Спартак 14”

06.06.2017 11:56

10 златни, 7 сребърни и 11 бронзови медала от Националната купа по Шотокан за 2017 г. донесоха плевенските състезатели на шотокан карате клуб Спартак 14. Националната купа беше последното състезание от календара за пролетния сезон и е второто по важност национално състезание за България в спорта Шотокан, информират от плевенския клуб.

Домакин на състезанието беше гр. Габрово. Участваха над 300 състезатели ( рекорден брой участници) от 20 клуба. Плевенския тим регистрира 32 състезатели във всички възрастови групи – от 6 г. до мъже и жени и спечели 28 медала.

Пет двойни медалисти излъчи клубът от този престижен турнир.

Това са Мирела Йолова – два златни медала, Натали Йонкова – 2 сребърни медала, Стефани Ангелова – два бронзови медала, Станислав Станчев – златен и сребърен медал и Великослав Василев – сребърен и бронзов медал.

Голяма радост за треньорите си донесоха и 6-мата ученици от Спортно училище –паралелка Шотокан, който спечелиха 4 от десетте златни медала за клуба, и още 2 сребърни и 1 бронзов медал. Това говори за отличната школа на Шотокан карате-до в Спортно училище- Плевен.

Не по-малко ни зарадваха и състезателите, завоювали останалите отличия. Ето и техните постижения по дисциплини и възрасти:

Златни медали:
Станислав Станчев- шотокан ката – 8-9 г.
Никола Чонов – шотокан ката- 12 г.
Васил Брайков – шотокан ката – 13 г.
Елка Панайотова – шотокан ката – 14 г.
Мирела Йолова – шотокан ката и  шобу кумите – 15 г.
Станислав Добрев- шобу кумите- 14-15 г.
Диана Каменова – шобу кумите- 16-17 г.
Калин Стефанов – шобу кумите – мъже
Илхан Василев – шобу кумите – 12-13 г.

Сребърни медали:
Станислав Станчев- санбон кумите- 8-9 г.
Великослав Василев- шотокан ката- 10-11 г.
Ивайло Василев – санбон кумите- 6-7 г.
Стефани Иванова – санбон кумите- 8-9 г.
Елица Станчева – шобу кумите- 12-13 г.
Натали Йонкова- шотокан ката и шобу кумите -14-15 г.

Бронзови медали:
Станислав Станчев- санбон кумите- 8-9 г.
Петър Станчев – шотокан ката – 8-9 г.
Борис Пашкулски – санбон кумите- 6-7 г.
Дариан Абди- шотокан ката- 6-7 г.
Константин Василев – санбон кумите- 8-9 г.
Тихомир Тодоров- шотокан ката – 8-9 г.
Стефани Ангелова – шотокан ката и санбон кумите – 8-9 г.
Великослав Василев- санбон кумите – 10-11 г.
Габриел Рупчански – шобу кумите- 14-15 г.
Маринела Петрова – шотокан ката- жени

„Поздравявам и състезателите ни, които се бориха за място на стълбичката, но шанса не бе на тяхна страна: Петър Радоловски, Мариян Тодоров, Никол Ангелова, Християн Нинов, Анатоли Стефанов, Ален Филипов, Денислав Трифонов, Мария Славчева, Емилия Кирова.

Това за клуба беше един изключително силен и тежък сезон. Общият брой на медалите ни надхвърля цифрата 150. Състезателите, които участваха бяха над 50. Няма как да не признаем, че когато се работи упорито , резултатите са налице. „ – каза старши треньорът на клуба Милена Кирниколова.

„Благодаря на целия екип от състезатели и родители и най-вече на моята дясна ръка- Маринела Петрова – треньор в клуба и треньор на учениците от Спортно училище, за това, че ръка за ръка се стремим към все по-високи цели и помагаме за положителното развитие на децата, които тренират в клуба ни. На 6 юни тя има рожден ден – пожелавам и да е още по- дръзка, целеустремена и късмета никога да не я изоставя!”, добави тя

През месец юли клубът за поредна година ще даде възможност на деца от 5 до 11 г. възраст да провеждат в клуба ежедневни спортни занимания от 8 до 13 часа. Местата са крайно ограничени- свободните са само 5. Ел.поща за връзка с клуба е [email protected].

Снимки: КК „Спартак 14”

#тагове:

НАЙ-НОВИ: