Изправят пред Съда в Плевен шофьор, причинил по непредпазливост смъртта на велосипедист

06.04.2017 12:20

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу шофьор, нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост блъснал велосипедист и причинил смъртта му.

Обвинението срещу Мирослав М. е за това, че  вечерта на 15.ХІ.2016 г. на път между селата Малчика и Аспарухово, при управлението на лек автомобил “Фолксваген Голф“,  нарушил правилата за движение по пътищата  – като  превишил скоростта  извън населеното място – 90 км/час и при заслепяване не намалил скоростта и при необходимост не  спрял  и по непредпазливост причинил смъртта на велосипедиста Анатоли З. – по чл.343 ал.І от НК, съобщават от пресцентъра на Прокуратурата.

Обвиняемият пътувал  с управлявания от него автомобил от с.Трънчовица за гр.Левски. Извън с.Малчика увеличил скоростта до 99 км/час независимо,че било тъмно. Насреща му се задали няколко автомобила един след друг, но той не намалил скоростта. По същото време пред него в същата посока с велосипеда се движел пострадалият. Обвиняемият застигнал и предвид високата скорост късно видял велосипедиста, опитал да спре,но не успял и го блъснал отзад. От удара велосипедистът паднал на земята и в резултат на получените травми   починал.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда .

#тагове:

НАЙ-НОВИ: