Изправят пред съда в Плевен охранител в „Плама“, прострелял крадец и причинил смъртта му

14.03.2017 14:41

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу охранител, прострелял крадец на метални тръби и причинил смъртта му.
Обвинението срещу Митко Г. е за това, че на 12.04.2016 г. в землището на с. Дисевица, обл. Плевен на територията на промишлено предприятие „Рафинерия Плама’ АД-гр. Пловдив, като длъжностно лице на което е възложено да изпълнява със заплата постоянно работа свързана с пазене на чуждо имущество на друго юридическо лице – охранител в „Груп-7″ ЕООД-гр. София, при изпълнение на службата му по недопускане на кражби, разхищения и несанкционирано проникване в обекта – промишлено предприятие „Рафинерия Плама“ АД-гр. Пловдив, умишлено умъртвил Киро М. /на 35години/ – престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 2 вр. чл. 115 от НК.
Обвиняемият бил охранител в „Груп-7”ЕООД-гр.София, с място на работа Плама – гр.Плевен, като охранителната дейност в обекта се осъществявала със служебно огнестрелно оръжие. На 12.04.2016 г. в 8,00 ч. постъпил дневна смяна. Междувременно пострадалият и още двама негови познати се уговорили да извършат кражба на железа от „Рафинерия Плама“ АД. Проникнали на територията на предприятието и в район до сграда на трафопост, обрасъл с дървета и храсти започнали да режат монтирани към инсталация метални тръби. Мъжете били забелязани от работник в пречиствателната станция, който съобщил за кражбата на началник-цех. За случаят бил информиран и обвиняемият, който веднага отишъл на мястото. Приближил пеша безшумно към местопроизшествието с предварително заредено оръжие с ловен боеприпас, вместо със стоп патрон. Обвиняемият не предприел нито едно от действията съгласно длъжностната си характеристика и другите утвърдени правила за охранителите в „Груп-7”, за да задържи трите лица проникнали на територията на „Рафинерия Плама”. Вместо това се приближил безшумно към пострадалия, видял го през храстите, че е приклекнал и реже с ножовка метална тръба и произвел два изстрела по посока на пострадалия. Оловните сачми попаднали в лявата част на гръдната и коремната половина на пострадалия и причинили несъвместимо с живота увреждане и остра кръвозагуба, довели до смъртта му. Веднага след изстрела приятелите взели пострадалия, натоварили го в автомобила, с който дошли и го оставили пред домът му.
Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: