ОС – Плевен постанови условна присъда за обвинен в укриване на ДДС за близо половин милион лева

13.01.2017 13:20

pari

Условна присъда е получил мъж, обвинен в укриване на данъци в особено големи размери. Това става ясно от прессъобщение на Окръжен съд – Плевен.

Подсъдимият М.А. е признат за виновен, че през периода месец април 2007 г. – месец юни 2008 г. в гр.Плевен, при условията на продължавано престъпление, в качеството си на пълномощник и лице, което осъществява фактически дейности и функции на данъчно задълженото лице – ”С.” ЕООД, избегнал установяването и плащането на данъчни задължения по ЗДДС в особено големи размери – 492 700.60лв.

Обвиняемият е потвърдил неистина в справки – декларации и е съставил и използвал документи с невярно съдържание при представяне на информация пред органите по приходите, както и е приспаднал неследващ се данъчен кредит в рамките на справките – декларации по ЗДДС, като в резултат на деянието са укрити данъчни задължения в особено големи размери по смисъла на чл. 93, т.14 от НК.

Състав на Окръжен съд – Плевен е постановил 2 години лишаване от свобода на М. А. и не му е наложил по-лекото предвидено наказание – конфискация на част или цялото имущество на виновния. На основание чл.66, ал.1 от НК съдът е отложил изпълнението на така наложеното наказание с 3-годишен изпитателен срок от влизане на присъдата в сила.

Присъдата може да се обжалва и протестира пред Апелативен съд – гр. Велико Търново.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: