Две банди от Троян черпиха вдъхновение от рок легендите на фестивала в Левски

16.09.2016 13:19

16.09.troqn1

Рок група „Engineer of Death” от Троян е създадена от соло китариста и бек вокал Марин Вълков. Румен Кънчев е фронтмен на групата, а на другата китара е Марин Петков, бас китара Антонио Кънев, на барабаните Константин Коцев. Средната възраст на момчетата е 19 години. Те се надяват да останат в същия състав ,защото са големи приятели и в музиката и в живота. Почитат рок легендите и са вдъхновени от „Metallica“ , „Megadeth“ , „Accept“ , „Motorhead“ и много други велики групи,но се стремят към авторска музика.

16.09.troqn2

Засега имат едно парче, което изпълниха на Младежкия рок фестивал в Левски, но имат намерение да направят албум. Соло китаристът и бек вокал Марин Вълков: ”Радваме се, че свирим с такива рок легенди при факта, че и ние искаме да станем като тях. Сега можем да черпим вдъхновение, като стоим близо до тях и можем да разговаряме с тях . Това ни е много полезно“.

16.09.troqn3
Теодор Лука,  бас китара, е лидер на „Wetrock” – една много млада група създадена на 13 май т.г. Тя събира бивши членове на стари троянски групи, които се сработват страхотно, независимо, че имат различни интереси и са на възраст от 18 до 34 години. Пламен Вачев – първа китара, Валентин Йорданов – втора китара, Пейо Пеев – ударни инструменти, Божидара Симеонова – вокали и клавир, заредиха с положителен заряд публиката на рок феста. Групата вече има видеоклипове в интернет и стяга първия си албум с авторски песни, който се очаква да излезе февруари догодина. Музикантите от групата свирят за трети път в Левски. За тях фестивалът е едно страхотно събитие, събужда малкия град и го прави по-приятно място за живеене, а разговорът им с Дуги Уайт и рокаджиите оставят страхотно впечатление у тях. Музиката им е пример, който ги радва, сплотява и убеждава да продължат напред.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: