Идеята за промяна на визията на общинския пазар обсъдиха в Червен бряг

11.05.2016 7:47

11.05.pazar1

В Ритуалната зала на Община Червен бряг се проведе обществено обсъждане, на което беше представена идеята за промяна на Общинския пазар, съобщават от пресцентъра на местната администрация. Да отговарят на въпросите на гражданите бяха: инж.Ивайло Иванов – председател на Общински съвет, инж. Данаил Вълов – кмет на Община Червен бряг. Присъстваха общински съветници и служители на общинска администрация.
Всеки имаше възможност да вземе отношение – да изкаже мнение, предложения и да зададе своите въпроси. При изказванията се оформиха две групи мнения: една част споделят виждането си за нова архитектурна визия на пазара, но се притесняват за това да не бъдат ощетени при преместването си по време на ремонтните дейности, както и тяхната продължителност; други са категорични, че този въпрос отдавна е трябвало да бъде решен и застанаха зад начинанието.

11.05.pazar2
Кметът на общината – инж. Данаил Вълов обясни, че ремонтът на пазара е един от приоритетите в неговата програма и от него гражданите и работещите само ще спечелят. Задание за проект на архитектурната визия на пазара има изготвено от общинска администрация и е предоставено в тръжните документи и качено на сайта на общината. Все още не е уточнен начинът на финансирането на проекта, като най-добре за общината е да бъде по европейски или национални програми.
Архитект, присъстващ на срещата изказа мнение, че това, което вижда трудно може да се нарече „пазар“, и не отговаря на никакви изисквания: достъпност, санитарни, противопожарни и др.
В заключение, г-н Ивайло Иванов заяви, че са наясно с отпора, който ще получат, но са твърдо решени да се обнови пазара и да му се придаде европейски вид. Ще се обсъжда всяка стъпка публично до приемане на окончателния проект.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: