Картина на Петър Мичев – Педро получи като подарък президента на Международния обществен фонд за единство на православните народи

12.04.2016 8:26

pe2

Картината „ВЕЛИКДЕН” на плевенския художник Петър Мичев – Педро получи президента на Международния обществен фонд за единство на православните народи Валерий Алексеев. Тя му бе подарена на среща в Народното събрание от ръководителя на българската делегация в Интерпарламентарната асамблея по православие и народен представител от Плевен Васил Антонов.

pe3
Гостът бе впечатлен от красотата на платното на един от най-успешните български художници, който е покорил публиката с красиви женски образи и има почитатели по цял свят.
Антонов запозна своя гост, с историята на ожесточените боеве за превземането на Плевен през 1877 година и голямото значение, което имат те за изхода на Руско-турската освободителна война. Той отправи покана към Валерий Алексеев да посети града ни и да се запознае на живо с паметниците, които признателните плевенчани са издигнали в чест на българската и руската бойна слава и на българо-съветската дружба.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: