The Zone Fiber – ИНТЕРНЕТЪТ, КОЙТО НИКОГА НЕ СПИРА

04.04.2016 13:23

The Zone Fiber официално стъпи на интернет пазара в Плевен. Доставчикът на високоскоростен оптичен интернет TheZone Fiber отвори първите си офиси в Плевен. Компанията, която работи от 2001 година на пазара на телекомуникационни услуги в Централна Северна България, дава заявка за сериозни пазарни позиции като залага на добро и бързо обслужване на клиента, високи скорости, качество на услугата, оптична свързаност и гъвкави тарифи.

gal2
„Развитието на конкурентната среда на пазара винаги е в полза на потребителите, за тях това означава по-голяма свобода на избора“, коментира Тихомир Нацков, изпълнителен директор и управляващ съдружник в компанията. „ Изграждането на оптична мрежа в Плевен е един от най-мащабните ни проекти, който реализирахме с помощта на Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика“. Инвестирахме много ресурси, технологии и ноу-хау, за да посрещнем високите изисквания на плевенския клиент. На този етап стартираме с услугата оптичен интернет като паралелно с това работим усилено върху интеграцията на платформа за интерактивна телевизия /IPTV/. Към момента разполагаме с изградена оптична инфраструктура в кварталите Сторгозия и Дружба, предстои развитието ѝ в района на кв.Мара Денчева и 9-ти квартал.“, допълва той.

gal1
На технологично ниво The Zone Fiber интегрира технологията GPON (Gigabit Passive Optic Network), ГПОН (Гигабитова Пасивна Оптична Мрежа). Това е FTTH (fiber-to-the-home, оптика до дома) мрежа. Gigabit (Гигабит) – Позволява предаване на данни със скорост до 1024 Мб/с. Това е над 10 пъти повече от всички скорости, предлагани до момента. Passive (Пасивна) – между вашия дом и офиса на доставчика няма нито едно устройство, което да се захранва от ток. Профилактиките на ЕРП-тата няма да имат влияние върху ползваните от вас услуги. Optic (Оптична) – за пренос на данни (Интернет и HD телевизия) се ползва един оптичен кабел, който е изграден от стъклена нишка. Данните по него се пренасят посредством светлина. По време на бури по него НЕ може да премине статично електричество. Вашите компютри и телевизори няма да бъдят уязвими от външния кабел по време на бури. Network (Мрежа) – използва стандартен Ethernet протокол за комуникация, съвместим с всички най-често срещани устройства – компютри, рутери, суичове и др.

zon7

Доставчикът на оптичен интернет стартира в Плевен с две точки на продажба – киоск в Панорама мол, ниво I и офис на ул. Данаил Попов 2А, които ще посрещат своите първи клиенти през април със специални подаръци : 50% отстъпка от стандартните тарифи за първите 6 месеца, 2 безплатни месеца от услугата оптичен интернет по програма „Доведи приятел“ и с други атрактивни предложения.
TheZone Fiber e специализирана в предоставянето на високоскоростен оптичен интернет достъп и цифрова телевизия посредством оптични мрежи, както и в изграждане и поддръжка на оптични, ЛАН и безжични мрежи и охранителни системи.

gal3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: