Общинският съвет на Плевен се събира за сесия, ще се обсъждат промените в няколко наредби

31.03.2016 7:16

sesiq 1

По предварителен дневен ред от 37 точки ще заседава днес Общинският съвет на Плевен. Сесията е от 9,00 часа в конферентната сграда „Гена Димитрова“.

Проект на Наредба за насърчаване на инвестициите с общинско значение в Община Плевен и издаване на сертификати клас В внася като предложение Председателят на Общинския съвет Мартин Митев. Кметът Георг Спартански внася за разглеждане предложение за приемане на Наредба за изменение на Наредба №2 на Общинския съвет за опазване на околната среда в Община Плевен. Негови са предложенията и за изменения в Наредба № 14 за търговската дейност и Наредба №17 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Плевен.

На предстоящата сесия ще бъде разгледано и предложение за разпределение на средствата в група „Физическа култура и спорт“ за 2016 година.  Гласуваните средства в размер на 195 000 лв. ще бъдат разпределени на 30 спортни клубове, кандидатстващи и оценени по предварително изготвени правила.

Местните депутати ще обсъждат и предложение за отдаване под наем на части от имоти – публична общинска собственост, на територията на Градската градина. Терените са за разполагане на преместваеми обекти като батут, детски монетни атракции, машини за сладолед, площадки за рисуване върху керамични фигури, атракционни съоръжения „бънджи“ и „мини-голф“, детски кът.

На сесията ще бъдат разгледани и предложения за промяна на статута и финансирането на четири професионални гимназии в Плевен – ПГ „Захарий Зограф“, ПГ по лозарство и винарство „Ал.Стамболийски“, ПГ по хранително-вкусови технологии „Луи Пастьор“ и ПГ по мениджмънт и хранителни технологии.

Част от предварителния Дневен ред на сесията е и предложение от Католическата Енория „Дева Мария от Фатима” за поставяне на монументално-декоративен елемент – метален кръст пред католическия храм „Дева Мария от Фатима” в Плевен. Кръстът е от бронз, висок е 340 см. Той ще бъде поставен върху облицован с гранит бетонен постамент. Цялото изпълнение на проекта ще стане с дарителски средства на Католическата никополска епархия, се посочва в предложението.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: