Диян Стаматов в Плевен: Новите образователни стандарти дават по-голяма свобода на учебните заведения и учителите

15.03.2016 12:43

stamatov sreshta

Новите държавни образователни стандарти /ДОС/ са насочени към по-голяма свобода за учебните заведения, към учителите в подготовката им за техните уроци и при представяне на учебното съдържание.  Това коментира днес в Плевен зам.-министърът на образованието Диян Стаматов, който пристигна за работна среща по повод представянето на проектите на петте държавни образователни стандарта – ДОС за предучилищно образование, ДОС за институциите, ДОС за инспектирането на детските градини и училищата, ДОС за информацията и документите и ДОС за статута на професионалното развитие на учителите, директорите и другите педагогически специалисти. На срещата в Педагогически колеж – Плевен присъстваха областният управител Ралица Добрева, зам.-кметът Стефан Милев, началникът на РИО-Плевен Албена Тотева, директори на училища от Плевен и региона, експерти на МОН.

stamatov uchiteli

По думите на зам.-министъра  разработените стандарти са с една цел – нова съвременна образователна реформа, която да промени образователната ни система на много по-добро качество.

Срещата, която се провежда днес в Плевен, е част от втората вълна обсъждания, свързани с държавните образователни стандарти. В следващите две седмици са предвидени в 10 различни центъра на страната да се състоят такива форуми, на които пред голяма група директори, учители и от обществеността да бъдат представени ДОС.

Диян Стаматов обясни, че до 2 август целият пакет от стандарти трябва да е в завършен вид, за да има време от 1 месец преди началото на новата учебната година за въвеждането им.

zam.ministar stamatov

stamatov 1

#тагове:

НАЙ-НОВИ: