Върнаха за ново разглеждане делото срещу затворника, опитал да убие надзирател в Затвора в Плевен

15.02.2016 17:07

prisada zatvor

Днес състав на Плевенски окръжен съд разгледа дело с обвинение против подсъдимия Х. А. Х. за това, че на 04.08.2015 г. в сградата на Затвора в Плевен при условията на опасен рецидив се опитал предумишлено да умъртви длъжностно лице при и по повод изпълнение на службата му – Н. М. Б. – надзирател в затвора, като деянието не било довършено поради независещи от дееца причини. Подсъдимият причинил лека телесна повреда – оток, кръвонасядане и контузна рана на пети пръст на дясната ръка, оток и болезненост в областта на външния ръб на лявото ходило, довели до разстройство на здравето на длъжностно лице при изпълнение на службата му – И. С. И. – надзирател в затвора в Плевен.
Съдебното производство по описа на Плевенски окръжен съд е прекратено и делото е върнато за ново разглеждане на прокурора, поради допуснати по време на досъдебното производство отстраними съществени нарушения на процесуалните правила, довели до ограничаване на процесуалните права на обвиняемия.
Определението на съда може да бъде обжалвано и протестирано с частна жалба и частен протест пред Апелативен съд – Велико Търново в седемдневен срок от днес.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: