Експерти от Британския съвет представят в Плевен възможностите за образование на Острова

04.11.2015 13:22

4.11.brit

Учениците от Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Плевен и Велико Търново ще могат да научат повече за възможностите за придобиване на британско висше образование, както и конкретни съвети за процеса на кандидатстване, необходимите изпити и как да изберат най-подходящия университет. Експерти от Британски съвет – международната организация на Обединеното кралство за образователни възможности и културни връзки, ще посетят шестте града в три поредни уикенда през ноември. Презентацията на тема „Възможности за британско висше образование“ ще се проведе на 21 ноември от 11:00 ч. в хотел „Ростов“ в Плевен.
Учениците ще научат как е устроена системата за висше образование в Обединеното кралство, какви са предимствата да продължат образованието си там и как да се ориентират в морето от програми, които предлагат британските университети. Един от акцентите е върху начина на кандидатстване в бакалавърските програми, което в Обединеното кралство става чрез единната централизирана служба UCAS вместо във всеки един университет по отделно, както е в България.
Експертите на Британски съвет ще представят основните особености при подаването на документи чрез UCAS и ще насочат учениците към най-подходящите и достоверни източници на допълнителна информация. Сред тях са 2 видео презентации на експерт от UCAS, записани специално за кандидатите от България.
Задължителен елемент при кандидатстването в повечето университети е полагането на изпита по английски IELTS. Британски съвет е един от създателите на този изпит и може да предостави най-точната и достоверна информация за неговите компоненти, възможностите за регистрация и явяване в България, както и съвети за подготовка. Тази информация е полезна за всички, които искат да кандидатстват в чужбина, защото IELTS e най-популярният тест не само за обучение в британски университети, но и за много други университети по целия свят.
Старши учител от Британски съвет ще представи ценни съвети за придобиване на умения за успешно представяне в университета – как се пише свободно в академичен стил, как се правят презентации и водят бележки по време на лекции. След презентациите присъстващите ще имат възможността да направят безплатни консултации с експерти от Британски съвет и Orange Education, и да си вземат безплатни справочни материали на водещи британски университети.
Ще могат да участват и в томбола за безплатно явяване на теста IELTS, осигурено от Британски съвет и 10 безплатни теста за академично ориентиране, осигурени от Orange Education. Предварително записване за събитието не е необходимо.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: