Обсъждат възможностите за създаване на стратегия за дигитализация на културното и природното наследство в област Плевен

10.03.2017 15:10

На среща в Плевен ще бъдат обсъдени възможностите за разработване на регионална стратегия за дигитализация на природното и културно наследство за област Плевен. Срещата ще се състои на 16 март в зала „Ротари” на хотел „Ростов” и е част от проект „Съвместна дигитализация на природното и културното наследство“, CD-ETA, финансиран в рамките на програма Interreg Europe. Сдружение „Еврорегион Плевен-Олт“ е водещ партньор по проекта.

Общо 8 партньора от 7 европейски страни работят за постигане на основната цел на проекта: да се подобри политиката за дигитализация на природното и културното наследство и да се подготвят участващите региони за прилагането на най-добрите практики в зависимост от техните нужди.

Международният екип по проекта

На 16 март ще се проведе третата среща на местните заинтересовани страни. Участие ще вземат представители на Общините в област Плевен, Областна администрация – Плевен, на Регионалния исторически музей, на Военно-историческия музей и други институции, пряко или косвено засегнати от процеса на дигитализация на природното и културно наследство.

На срещата ще бъдат споделени добри практики, научени по време на първия тематичен семинар „Дигитализация на природното наследство“, проведен в началото на февруари в Испания и възможността за тяхното приложение на местно ниво. На базата на споделения опит от Община Валенсия ще се обсъдят възможностите за разработване на регионална стратегия за дигитализация на природното и културно наследство за област Плевен. Ще се разгледа ситуацията с дигитализацията на Регионалния исторически музей – Плевен и на последно, но важно място – ще се определи фокусът на бъдещи проекти, свързани с дигитализацията на природното наследство.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: