ГЕРБ: Компроматната война в Плевен е съшита с жълти ленти

19.10.2015 17:29

19.10.gerb 1

„Днес ставаме свидетели на най-голямата политическа лъжа в една режисирана компроматна война срещу ПП ГЕРБ в Плевен съшита с жълти ленти. Нищо неподозиращите кандидати за общински съветници и кандидат за кмет от ПП ГЕРБ станаха обект на безпардонна манипулация. Нашите имена бяха умишлено употребени и въвлечени в нещо, за което нямаме никаква вина”. Това бе заявено днес на брифинг в пресклуба на БТА от депутата от ГЕРБ Владислав Николов и част от кандидатите за общински съветници по повод разразилия се скандал около новата велоалея на Плевен. Малко по-рано днес пресконференция по този повод бе дадена от един от основните претенденти за кметския пост в Плевен – Георг Спартански и кандидати за общински съветници от коалицията „Плевен може – Плевен побеждава”.

От ГЕРБ – Плевен излязоха с декларация повод днешния скандал с велоалеята.

19.10.gerb

„Като по команда в последната седмица преди изборите гръмва непохватно скалъпен скандал. Ударено е сърцето на Плевен – старата главна улица. Основната цел е да се злепостави ПП ГЕРБ в момент когато социологическите проучвания на уважавана агенция  дават значителна преднина от над 18 процента пред втората политическа сила, над 23 процента е разликата с третата политическа сила. И забележете над 26 процента след ПП ГЕРБ, са едни от най-силните ни политически противници. Очакванията са на първи тур преднината на кандидата за кмет и листата за общински съветници на ПП ГЕРБ да е съкрушителна. Такава е волята на плевенчани”, се посочва в декларацията.

В нея се казва още, че подобен сценарий бе разигран през месец май 2013 година, когато в деня за размисъл Николай Бареков скалъпи заедно с БСП аферата Констинброд.

„Партията на същия човек днес е коалиционен партньор на Георг Спартански. Неоспорим факт за всички в Плевен. Ето защо точно сега, точно в този момент някой започва да чертае криви жълти линии насред старата главна улица на Плевен.  И забележете – като използва напрегната не само преизборна, но и политическа ситуация в цялата страна”, казват още в декларацията си от ГЕРБ.

И добавят: „Всеки активен гражданин би реагирал емоционално и чисто човешки на подобна безумна акция с разкривените жълти линии появили се по никое време насред Плевен. Повече от нормално е чувствителното гражданско общество да реагира бурно. Така както стана и през 2013 г. с аферата Констинброд и последвалата режисирана загуба на гласове за ПП ГЕРБ. За огромно съжаление днес отново ставаме свидетели на повторението на кампанията Костинброд, но с жълти ленти.  Планът е прост. Възмутените, напълно заслужено граждани на Плевен, да не излязат да гласуват на 25 октомври, или да гласуват наказателно против ПП ГЕРБ”.

Владислав Николов подчерта, че за 4 години екипът на проф.д-р Димитър Стойков, който е кандидат за кмет за втори мандат, е направил много повече, отколкото при предишното 12-годишно управление на общината.

„Убеден съм, че хората са честни и почтени. Те виждат доброто, което сме създали.”, добави Николов. Той показа и решение на Общинския съвет на Плевен, когато е прието с решение да се реализира проектът за интегрирания градски транспорт на Плевен, част от който е и изграждането на велоалеи.

Николов бе категоричен, че след като бъде създаден новият Общинския съвет на Плевен, групата на ГЕРБ ще инициира комисия с участието на съветници от всички групи. „Тази комисия ще има за задача да провери всички обстоятелства около проекта. И ако можем да докажем какво стана с тези жълти линии, които се нарисуваха в неделя през нощта на Старата главна”, заяви Владислав Николов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: