Георг Спартански: Омазването на града с жълта блажна боя е подигравка с достойнството на плевенчани

19.10.2015 15:22

19.10.velo

Улисани в стремежа си да режат предизборно бясно ленти, настоящите управляващи на Плевен подцениха интелекта и естетическите вкусове на плевенчани. Това, което гръмко се нарича „изграждане на велоалеи“, няма нищо общо нито с изграждането, нито с понятието „велоалея“. Това коментира на пресконференция в БТА днес кандидатът за кмет на МК “Плевен може – Плевен побеждава“ Георг Спартански. Той определи случилото се като поредното вандалско посегателство върху лицето на Плевен. Омазването на Плевен с жълта блажна боя е унизително, недостойно и срамно, това е подигравка с достойнството на плевенчани, категоричен бе Спартански.
Георг Спартански отбеляза, че в случая управляващите нямат никакво извинение и оправдание, като изтъкна, че това окарикатуряване на плевенските улици тепърва ще се разнася по медиите. Плевен за пореден път се прочува печално, каза адвокатът. Той подчерта, че това далеч не е първото строително безобразие на ГЕРБ и посочи още примери с ремонта на РИМ – Плевен, асансьора на Панорамата, благоустрояването на крепостта „Сторгозия“ и основния ремонт на площад „Възраждане“. В такива случаи човек става суеверен и се запитва дали и природата не е против тези строителни безумия, които обезобразяват Плевен и дали Господ не иска да изтрие нещо адски странно от лицето на града, попита риторично Спартански.
Кандидатът за кмет заяви, че настоящото ръководство на Община Плевен е длъжно да отговори на няколко въпроса: защо винаги трябва да се чака последният момент и на юруш да се вършат дейности, свързани с усвояване на европейски пари; ако управляващият орган по оперативната програма види тези безумия и даде заключение, че няма изграждане на велоалеи, а грозно вапцане с жълта боя, кой ще плати тези близо 800 000 лв.; кои са конкретните ръководители на проекта в частта му за велоалеите и ще поемат ли те и по какъв начин отговорност за случилото се.
От своя страна, Спартански призова останалите кандидати за кметското кресло в Плевен ясно, категорично и своевременно да заявят своето лично отношение по казуса, но не като кандидат-кметове, а като плевенчани – както го направиха стотици в социалните мрежи.
Купуването и продаването на гласове са престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: