Нова шампионска титла за 10-годишна шахматистка от Червен бряг

31.08.2015 9:46

p patricie

Нова шампионска титла завоюва 10-годишната шахматистка от Червен бряг Патрицие Найманова. Състезателката на ШК „Михаил Тал” е участвала от 21 до 27 август в ХХХХ шахматен турнир за деца „Морско конче”, провел се в курорта „Златни Пясъци” .

Участие в турнира са взели деца на възраст до 8, 10, 12, 14 и 16 години. Организатори на проявата са били ШК „Георги Даскалов”, БФШ, Туристическа агенция „Елей” и Община Варна.

Изиграни са били 7 кръга класически шах, като всеки ден се е провеждал по един кръг.

Патрицие Найманова се е състезавала в обща група момичета до 8 и 10г. Тя е изиграла 7 кръга и е завършила с резултат 5,5 точки и само с една загуба.

С блестящото си представяне, силна игра и безкомпромисна конкуренция състезателката на ШК „Михаил Тал” за пореден път е завоювала първо място и е грабнала купата и златен медал.

Само един ден след това Патрицие Найманова е участвала и в турнира по ускорен шах „Нова зора”, провел се в Плевен в хотел Балкан.

В него са участвали 50 шахматисти от различна възрастова група и пол. Контролата е била 15 мин. игра на човек. Патрицие е изиграла 7 кръга и е постигнала резултат 4 точки със съперници доста по-голяма възраст от нея, което отново й е донесло първо място при децата до 10г.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: