БСП представи кандидатите си за кметове в област Плевен

31.08.2015 15:18

31.08.bsp

Българската социалистическа партия представи кандидатите си за кметове на общини в Плевенска област в предстоящите местни избори на 25 октомври. Това стана на пресконференция в хотел „Ростов“, като кандидатите бяха представени от депутата от групата на „БСП – лява България“ Васил Антонов. На срещата с медиите присъстваха й по-голямата част от кандидат-кметовете.
В Белене социалистите залагат на настоящия кмет на дунавската община Момчил Спасов, а кандидат за Гулянци отново е сегашният градоначалник Лъчезар Яков. В Долна Митрополия изборът на столетницата е паднал върху Александър Печеняков, който има зад гърба си два кметски мандата, в Долни Дъбник БСП подкрепя кандидата на БЗНС и настоящ кмет Борислав Станимиров, а в Искър партията отново гласува доверие на Валентин Йорданов, който кара четвърти мандат като кмет на общината.
В Кнежа в кметската надпревара влиза Бисерка Младжова – главен счетоводител на Института по царевицата, в Левски за кметското място отново ще се бори Любка Александрова, която е начело на общината в момента, а на настоящия градоначалник социалистите залагат и в Никопол Емил Бебенов. Както писахме, за Плевен кандидат е бизнесменът Антон Георгиев, в Пордим – действащият кмет Илиян Александров и в Червен бряг – председателят на областната организация на БСП – Плевен и общински лидер на БСП – Червен бряг Мирослав Михайлов.
Васил Антонов бе категоричен, че БСП ще води икономична кампания, като ще заложи на множество срещи с избирателите. По думите му, целта на социалистите в Плевенска област е да имат минимум двама кметове, избрани на първи тур, а също така увеличаване броя на общинските съветници в местните парламенти. Антонов допълни, че столетницата ще заложи на етична кампания, а за подкрепа на втори тур ще води разговори с всяка една партия, която също подходи етично към изборите.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: