Ще водим позитивна кампания и ще играем отборно, заявиха кандидатите за депутати от „БСП за България“ в Плевен

22.02.2017 16:44

„Имаме листа, с която можем да се гордеем. Тя е една изключителна сплав от млади и опитни хора с изявен професионализъм, а и всички наши кандидати живеят в Плевенска област. Това ни позволява ежедневно да сме близо до проблемите на жителите на областта, да ги познаваме и решаваме“. Това каза на пресконференция, на която беше представена листата на Коалиция „БСП за България“ в 15 МИР – Плевен нейният водач Васил Антонов. Той отбеляза, че за БСП – Плевен кампанията стартира днес, но не приключва с провеждането на изборите, а с изтичането на мандата на 44-ото Народно събрание.
Антонов анонсира, че Коалиция „БСП за България“ ще увеличи броя на срещите в населените места в областта. Официалното откриване на кампанията е предвидено за 1 март в ДКТ „Иван Радоев“ – Плевен с постановката „Българите идат“. Тогава ще бъдат представени официално и кандидатите на коалицията. Отделно, социалистите вече са планирали дати, на които спектакълът ще бъде представен във всички общини от Плевенска област, заедно с кандидатдепутатската листа. В рамките на кампанията гост в Плевен ще бъде световният шампионат по шахмат Веселин Топалов, който ще проведе сеанс на 20 дъски за млади плевенски шахматисти. Също така, ще бъде организиран празник по повод Тодоровден в Садовец на 4 март, както и младежка дискотека.

Васил Антонов подчерта, че на тези избори Коалиция „БСП за България“ ще играе отборно. Законът позволява преференциалния вот, но всеки един кандидат от листата ни е екипен играч и поради тази причина ще се явим по този начин, категоричен бе той. По думите му, коалицията ще бъде доволна, ако има възможността да вкара четирима депутати в следващия Парламент. Хората искат неистово промяна и ние трябва да направим, така че тя да се случи, каза още Антонов. Той подчерта, че сред основните приоритети на БСП ще бъде възстановяването на Военното училище в Долна Митрополия – още повече, че и президентът Румен Радев е негов възпитаник. В тази връзка третият в листата – ген. Валентин Буров, не скри, че очаква коалицията да има огромен успех сред представителите на армията. Вярвам, че ще оправдаем доверието на българското войнство, заяви той.

От своя страна, четвъртият в листата на социалистите Стефан Бурджев посочи, че резервът на БСП е в това, че е може би е единствената от основните политически сили, която се модернизира и прави промяната вътре в партията. Също така, категорично ще кажа, че сме единствената партия, която се старае да отговори на очакванията на обществото – и като програма, и като хора, които предлагаме, отбеляза Бурджев. На журналистически въпрос дали БСП ще използва в кампанията т. нар. тролове младият социалист бе категоричен, че това няма да се случи. „В Плевенска област ние имаме най-голямата и качествена младежка организация, на която доскоро аз имах честта да бъда начело. При толкова широка подкрепа – и то от страна на младите, които използват най-активно интернет пространството, няма да имаме необходимост от тролове, категоричен бе Стефан Бурджев. Ние сме показали, че водим повече от позитивна кампания, така че и този път няма да допуснем негативизъм срещу нашите основни опоненти, посочи вторият в листата на коалицията Свилен Атанасов. Той сподели, че социалистите ще използват виртуалното пространство и по-конкретно социалните мрежи, за да пропагандират своите политики – така, както са заложени в предизбирната програма, както и да популяризират кандидатите си за народни представители.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: