Цецка Цачева ще присъства на кръщаването на розата на Цвети в Плевен днес

13.06.2015 7:53

9.06.roza

Днес, 13 юни, от 15.30 часа в Актовата зала на Община Плевен розата на Цвети ще получи официално името „Цветелина Романтика“. Това съобщават от групата „Справедливост за Влади, Ники, Цвети и Иван“. Подобно събитие се случва за пръв път на територията на страната ни.
Домакин на събитието ще бъде кметът на Община Плевен проф. Димитър Стойков, с участието на председателя на Народното събрание Цецка Цачева, областният управител на област Плевен Ралица Добрева, председателят на Общинския съвет Дарин Ангелов, много гости и приятели. Името на розата „Цветелина Романтика“ е подарък от световния производител на рози „Мейланд Франция“.
Цветелина е един от загиналите трима 20-годишни студенти в ПТП на 5 май 2014 г. до Луковит, когато живота си загубиха още Владислав Горанов и Николай Менков. Убиецът на младежите, които са пътували към София за изпит по конституционно право, е 30-годишният Хуриет Сюлейманов, който никога не е притежавал свидетелство за правоуправление, осъждан е 12 пъти, лежал е в затвора и има над 90 криминални заявителски материала. Към момента убиецът на децата не е осъден за това си престъпление.
Розата на Цвети „Цветелина Романтика“ стана символ на любовта. Розата на Цвети се превърна в знак за останалите живи деца, че те имат шанс да променят живота, да продължат по нов път, че справедливост ще има, че следва да се живее с чест и достойнство. На 2 декември 2014 г. в Плевен в памет на загиналите деца бяха засадени първите 100 рози „Цветелина Романтика“, а мястото беше наречено „Алеята на Цвети”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: